fredag 28 april 2017

Träning och sommarbete

Igår förberedde jag hästarnas sommarhage! Ganska enkelt, gå runt hagens staket, kolla så alla trådar satt där de skulle (det gjorde det),  checka av att hagen inte innehåller dumheter (det gjorde den inte), fylla på vatten i balja och så invänta morgondagen..

Jag borstade av Teo, tog ut honom på ridvolten och tränade en stund. Han går bra, den lille gossen, och vi tränar på med vårt evighetsjobb för att stärka honom muskulärt och stärka tölten. Tur att jag gillar att träna hästar, för annars hade man tyckt att det är evighetsjobbet var tråkigt!


Passade på att snacka en massa med mina stallkompisar, det var en hel bunt i stallet igår, och njöt av tillvaron. Åkte väl hem vid 20:30..

Imorse kom båda pojkarna ut i sin nya fina trädbevuxna sommarhage. Det blev lite av ett antiklimax för mig. Det enda de gjorde var att beta, huvudena dök ner i det halvgröna/halvgula gräset och där stannade huvudena kvar. De kollade inte av hagen, de rullade inte, de sprang inte omkring i glädjeyra.. de bara betade.

Pojkarnas nya sommarhage.. Bilden är dock gammal och hästarna som syns här är Svipa (närmast), Kjartan till vänster (svart häst) och Brana (isabellen)..

NU kommer jag äntligen få en paus från alla dessa fodringspass ända fram till september - om inget oförutsett händer.. ca 224 fodringspass har jag haft det här året, uppe vid stallet varje dag kl 05:45 och även på eftermiddagarna/kvällarna en omgång.

Det ska bli så skönt med sovmorgon imorgon och kunna njuta av frukosten hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar