torsdag 20 april 2017

Påskhelgen hektiskt och sjuk

Då kom den efterlängtade påsken då man kan vara i stallet, rida, njuta av ledigheten och bara vara... trodde ni ja!!  Påsken brukar vara den mest hektiska tiden för mig då jag har massvis att göra!

Föräldrar kom över på torsdag och fortsatte med byggandet av gångbro.. Tak kom på, en del fönster sattes in.. Jag eldade upp en rishög som var ungefär 4-5 meter lång, 2 meter hög och ca 2 meter bred, det tog 1 dag men nu är den borta.. Eftersom jag ändå hade rejält bra glöd passade jag på att elda upp massa pinnar och annat trämaterial som jag hade på tomten. Förrådet städades rent, utrymmet där jag har krukor och annat städades rent av mamma och -  ja-a, det blev helt enkelt en rejäl uppfräschning av tomten.
Varje morgon hängde mamma med mig till stallet, kl 06:00, för att fodra hästar, släppa ut våra små isisar, mocka, förbereda för kvällen.. Varje kväll åkte jag dit för att rida, ta in dem, fodra. I normala fall skulle mamma ha följt med men hon hade lite för ont i knä:et för att jag skulle tycka det var värt det..

Söndag åkte de hem och då passade jag på att bli rejält sjuk.. Feber, hosta, snuvig.  Ja, jag hostade väl redan från lördagen men bet ihop då föräldrar var på plats och är de hemma hos mig och hjälper mig, måste man själv vara frisk och köra på, enligt mig. Så hela söndagen låg jag och sov efter de hade åkt. Måndagen kravlade jag mig ur sängen, åkte till stallet, red Teo, longerade Kjartan och åkte hem igen. Däckade totalt och sov heeela dagen.. För att sedan åka till stallet och ta in hästarna.

Tisdag morgon var jag sämre än tidigare men hästarna måste ut och få det de behöver.. Det är i såna här lägen jag verkligen saknar stallkamrater, eller att jag har stallet precis där jag bor - men nu måste jag åka bil ca 20 minuter.. Upp och mot stallet, fodra alla stora, ut med mina och så mocka, preparera för kvällen.. Men nu bad jag en stor-häst-ägare att ta in mina, fodra och ta av dem kläderna på kvällen - vilket hon så gärna gjorde.. Då kunde jag sova hela dagen, hela kvällen, hela natten.. Det var GULD värt!!

Onsdagen var jag lite bättre, hostade fortfarande som en toka men för övrigt helt ok. Till stallet på morgonen, fodra, fixa och så hem.. Vila, sova, vila.. Till stallet på kvällen och red väl sisådär 15 minuter (Teo gick så bra så det gjorde inget kände jag) och så hem för att somna kl 20..

Ja, så blev min förlängda påskhelg.. Ganska roligt men jobbigt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar