onsdag 5 april 2017

Barn i hagen!!

Jag kommer ner till hagen igår eftermiddag och vad ser jag?!?! Jo, 2 barn som står INNE i hagen och kelar/matar mina hästar!!! Barn som jag inte känner utan barn som har gått längs med stora asfaltsvägen, krupit in under eltrådarna och lockat till sig hästarna. 

Det är INTE OK. 

Barn får gärna kela med mina hästar men när jag är i närheten och har koll på läget. Kjartan ska dessutom inte äta godis pga gamla tänder (fått restriktioner av tandläkaren). Vem vet vad barn kan få för sig?? Barn är snälla men impulsiva och kan hitta på det mest osannolika och antingen kan hästarna skadas eller barnen skadas. Det händer alltför ofta att hästar skadas pga att folk (som inte ska vara i hagen) gör dumheter i hagen, antingen rider de olovandes eller använder föremål och skadar hästarna. Nu var det här barn men man vet aldrig..

Så jag visslade på dem (var ju en bit bort) och skrek att de inte fick vara i hagen. Nu tror jag att en av dem skek: "FÖRLÅT" och så försvann barnen fortare än illa kvickt ut på asfalten igen och vidare. När jag väl kom fram till hästarna så hörde jag många bilar tuta, så jag antar att barnen gick mer eller mindre ute på vägen. Jag såg dem inte.

Så, efter detta får mina hästar inte gå i den hagen. Jag vågar helt enkelt inte. Hagen är rätt obevakad och nära en stor väg och vad säger att barnen inte kommer tillbaka för att gulla lite mer? Tack och lov har jag snälla hästar (numera) men hade det varit Brana i hagen, så hade nog inte barnen varit lika glada.- Brana var inte den snällaste hästen i hagen, minns väl att mina stallkamrater tyckte det var lite obehagligt att gå in i hagen och fodra henne..  
Jag tror att snälla fluffiga små isisar är oemotståndliga och vem vill inte gosa med dem, stora hästar inger mer respekt.. Men det är ändå hästar och mycket kan hända runt hästarna.  

Jag har redan haft 2.5 års skadehistorik med häst och vill inte ha nya skador så det var bara till att flytta allt från den hagen till den gamla hederliga vinterhagen som är mer eller mindre i mitten av gården, där alla kan se mina hästar. Här känner jag mig tryggare.
Skjulet jag har i den finfina hagen ska jag ta ner, men det var redan inplanerat sedan länge eftersom jag inte längre håller på med lösdrift.

Från den här fantastiska stora hagen..
 Till den här hagen.. På bilden är det Brana & Kjartan..
 Men i sommar (maj?) hamnar jag i den här hagen.. Väldigt fin med massa träd och fortfarande bevakad.
På bilden återigen Kjartan & Brana.. Svipa på väg in i bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar