måndag 3 oktober 2016

Familjens helg

 Den här helgen gick i familjens tecken känns det som. Lördagen åkte jag till min moster och vi möblerade om hela hennes lägenhet. Det var flytta säng dit och bokhyllor dit, soffan lite mer åt vänster och så upp på vinden och placera saker där. 
Tror hon gillade sitt nymöblerade krypin - jag gillar hennes lägenhet och den har så mycket potential att bli riktigt häftig, så nu har vi startat den delen. 

Sedan vidare hem till föräldrar där jag åt lite mat, klippte deras gräsmatta och umgicks med dem båda. Klippte lille Molles klor på en gång också. 

Sedan stallet på eftermiddagen och tog in båda pojkarna plus damerna i sina boxar. Borstade av killarna ordentligt och sedan fick de faktiskt sova inne under natten.

Söndagsmorgonen bjöd på en kall frostig morgon. Jag hade morgonfodringen, så jag tog ut herrarna i en liten hage eftersom en liten tjej hade fått erbjudande att rida Kjartan på en liten morgontur.  Jag tror Kjartan har glömt bort att bredvid den här hagen går det får, för han såg dem och ansåg att de var mycket läskiga varelser. Blåste upp sig och började trava mot dem i sån där fjädrande spänstig trav. 
Stona släppte jag ut i deras vanliga hage, där deras frukost var serverad.

Tjejerna kom och så sadlade/tränsade jag Kjartan och så begav de sig ut på en skrittrunda på ca 45 minuter men skäckens mamma som ledare, hon promenerade bredvid hästarna.


Tror att de hade en mysig runda, dock en smula kall eftersom de inte var rätt klädda för årstiden.. Kjartan var nöjd och det var viktigast för mig.

Killarna fick sedan komma ut i sin hage och jag gav dem en smula försenad frukost i hagen. Sopade, mockade och gjorde snyggt i stallet och sedan hemåt.

Där jag omedelbums satte igång med "projekt städning av tomten".. 3 timmars arbete med att flytta slanor som ska bli gärdsgård på baksidan. Efter det, var det bara ren och skär söndagsmys i soffan.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar