tisdag 18 oktober 2016

Kjartan är gubbsjuk....

Åhh, det är så härligt att rida ut med mamma och så nyttigt för Teo. Vi drog iväg så fort jag kom till stallet eftersom mamma redan hade tagit in båda hästarna och så ut i skog och mark.

Kjartan är för rolig på dessa uteritter. Han är seg, vill inte gå, stannar gärna, vill gärna vända och både mamma och jag funderar om det är så att han inte orkar längre - han är ju ändå 30 år.  Men efter att vi har ridit en stund bort från stallet och jag har kämpat på med Teo i både trav, grisepassskritt, galopp - vi har fått lite bekymmer med vänstra galoppen så den övar vi lite extra på - så ska vi vända och gå hemåt..  Och då ni!! Då kan den lille gamle gubben helt plötsligt tölta, trava och galoppera på i högt tempo. För då bär det hemåt MOT BRUDARNA!!

Just det - han har blivit en riktigt gubbsjuk liten gubbe. För det är bara brudar som gäller numera.

Han står gärna i minsta delen av hagen eftersom den delen är närmast brudarnas hage. Där står han,  trånande mot brudarna i deras hage, visar vilken karlakarl han är och det är t om så pass att vi får valla ner honom till maten när det är dags att fodra. För han lämnar ogärna den där lilla hagen för då kommer han längre ifrån brudarna..

Här har han snosat in något extra gott stokiss i hagen och flemar för att få känna doften riktigt rejält.

Jag har då aldrig varit med om maken till valack som i 27 år har gått i blandflock, aldrig varit intresserad av brudar tidigare och så kom han till mig där han helt plötsligt fick gå med bara 2 brudar och så helt plötsligt blev han värsta hingsten. På 2 år har han konverterats från 100% valack till 100% hingst. Han har betäckt både Brana & Svipa - inte bara hoppat upp utan en "riktig" betäckning och vi har blivit tvungna att separera honom från ston eftersom han håller på så här. 

Han har blivit en riktigt vacker lätthanterlig hingst på 30 år, enligt honom själv..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar