måndag 8 februari 2016

På tok för kort helg..

Det var en alldeles för kort helg.. Fredagen blev det lite mockande, väga hö och annat skojsigt men ingen ridning. Jag var lite för trött och Brana måste ju inte gå varenda dag bara för att hon får ridas.

Lördagen började med lektioner för mig på Bogesund.
Därefter kom mamma till mitt stall och vi åkte till Mattvaruhuset i Danderyd för att kolla in lite mattor och annat, sedan passerade vi Rusta på vägen hem. Alltid roligt att göra en liten shoppingrunda med morsan. Hemåt och ombyte till hästkläder - man kan inte vara i sitt egna stall efter att ha varit i andra stall med samma kläder..
Sedan tillbaka till mitt stall och så red vi tillsammans, hon på Kjartan och jag på Brana.  En kort men härlig runda i vårsolen?!


Sedan lite mockande, skötsel, plockande, snackande och så hemåt.. Väl hemma blev det lite matlagning, melodifestivalen (tycker alltid det är så krassa låtar och de som leder showen är värdelösa men men) och sedan var det dags att sova..

För att sedan gå upp på söndagsmorgonen, ganska tidigt, och så iväg till stallet igen vid 07:30. Vi skulle rida hela gänget tillsammans. Väldigt mysigt och så tog Nilla plus Helene en tur till efter att ha skrittat med mig och då passade mamma och jag på att mocka boxar. Ut med alla hästar efteråt, jag provade att ha Brana ute bara med Kjartan och det fungerade ganska bra en stund men sedan började galopp och bockhysterin.. Då fick Svipa komma ut.. 
Sedan åkte mamma hem och jag fortsatte fixa i stallet med än det ena, än det andra. Flytta aggregat, mecka med höbackar, flytta vattenbaljor, checka staket osv osv..  Vid 13:30 var det dags för lektion igen och den här gången på hemmaplan och med ett fullblod. Därefter gav jag alla hästar lunchhö och sedan togs Brana, Kjartan, Svipa in och då byta täcken osv. Sen var jag helt klar och då var klockan 15:30.. Snacka om lång dag i stallet.. Hungrig var jag också..

Hemåt och så dona hemma med att möblera om lite, fixa lite med gardiner, snacka med grannar, tvätta, laga mat, leka med Ida och så blev det kvällning och sovdags..

Så,, det var hela helgen det.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar