onsdag 21 oktober 2015

Geadingakeppni SM 2016

Äger rum i Mönsterås! Det är ett fint ställe, där tävlade jag år 2013 på just Geadingakeppni-SM.
Strokkur är klubben som organiserar det hela.

Jag tror inte Geadingakeppni-SM har varit så här tidigt förut men förhoppningsvis så blir det fint väder. Vecka 29 mellan den 22-24 juli äger det rum..

Det kommer bli svårt för de som vill tävla både Svenska Mästerskapen för Islandshästar och Geadingakeppni Svenska Mästerskapet år 2016.

För "vanliga" SM äger rum 6-10 Juli och GKSM äger rum 22-24 Juli. Det är bara 1,5 vecka återhämtning för hästarna.. Så det här året, tror jag man får välja vilken av tävlingarna man vill tävla på - vilket jag tycker är otroligt bra. Jag har alltid tyckt att man ska tävla ETT svenskt mästerskap per ekipage/år..och allra helst, bara de som har svenskt medborgarskap..


Det är ju SVENSKT mästerskap, men där går FEIF emot - alla av olika nationaliteter ska få tävla på mästerskapen. Jag har absolut ingenting emot att alla tävlar på olika tävlingar men det blir så knasigt på prisutdelningen tycker jag..

Ta t ex SM 2014.
T1: Vinnare Erlingur Erlingsson, 2:a plats Eyjólfur Thorsteinsson och på 3:e plats Unn Kroghen Adalsteinsson. Svensk mästare i T1: Unn Kroghen Adalsteinsson

F1: Vinnare: Eyjólfur Thorsteinsson, 2:a plats Jessika Rydin. Svensk Mästare: Jessika Rydin

Geadingakeppni-SM tror jag att vi lyckas kvala till. Bilden här nedanför är från GKSM 2013, prisutdelning i töltklassen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar