måndag 7 september 2015

Helgen.. regn, feber, dvd, ridning

Fredagen mådde jag inte så bra, varken på jobbet eller hemma.

En arbetskollega till mig slutade, en av Idas bästisar..

Men även om jag kände mig dålig så måste jag rida eftersom Brana är lite för tjock för sitt bästa (konstigt, min smala dam har blivit mullig efter vilan).. Så det var bara till att pallra sig till stallet och slänga på damen lite kläder och dra iväg ut på en ridtur. Hästarna gick bra, både Kjartan som handhäst och Brana som jag red men det var en ganska ointressant runda. Jag satt mest och "åkte" - hör på den va?!

Åkte hem fort, duschade och bäddade sedan ner mig under 3 täcken (frös fortfarande) och med ca 38.5 graders feber..

Lördagen var planerad med lektioner men eftersom jag mådde så dåligt på fredagen hade jag bokat av allt så hela lördagens dag låg jag & Ida i soffan och slöade.. Somnade ibland, tittade på teve ibland.

Började faktiskt må bättre och jag antar att fredagsnattens svettattacker hade något med det att göra.

Så på eftermiddagen drog jag iväg till stallet, "tvånget" att rida Brana sitter hårt rotat i mig.. Det blev en träningsrunda på ridvolten med tölt, trav, skritt och en massa volter. Brana gick bra men jag orkade inte riktigt med att jobba henne ordentligt så efter ca 30 minuter avslutade jag ridningen. Alla hästar fick stå inne inatt då vi visste att det skulle bli ett rejält oväder under natten.  Brana hade sina fina back-on-track på benen, de är verkligen bra!

Söndag.. "regnet det bara faller ner".. Har aldrig varit med om maken på sådant regnande.. Åskan dundrade på under natten och när jag öppnade mina blå ögon (vid 05:40) så hade min baksida på tomten förändrats från skogstomt till sjötomt.
Hästarna stod inne och de skulle tränas så det var bara till att gå upp, fixa frukost till mig och Ida, packa ner extra-kläder (för nu visste jag att jag skulle bli blöt) och så åka till stallet.  Hästarna fick en liten lätt frukostgiva bestående av hö och Nilla+jag+Ida åt vår medhavda frukost i stallet medan vi lyssnade på regnet som smattrade mot fönstren.
På med regnkläder och sadel på Brana, reflextäcke och på med Kjartans prylar och sedan UT i regnet.

Så här såg vi ut före ridturen..
Så här såg jag & Ida ut under ridturen.. Japp, Ida hatar regn och har stoppat ner huvudet i jackan. Ni ser toppen på hennes huvud vid öppningen av jackan. Hon somnade där inne medan jag töltade, travade, galopperade på Brana och hade pigg Kjartan som handhäst.

Jorå, blöt blev man men mina regnkläder står emot det mesta. Blev lite blöt runt halsen, inte undra på då jag har regnjackan öppen och skorna blev blöta (läderjodpurs) men annars var jag rätt torr. 
Brana var blöt på huvudet, halsen, benen och magen men reflextäcket höll henne torr på resten av kroppen.

Kjartan hade också reflextäcke men det var inte lika tätt så han blev helt sjöblöt.. 

De fick stå inne en stund medan vi hängde upp alla blöta saker i torkrummet och sedan på med regntäcken och ut i hagen. 

Vi tog in dem senare på kvällen..Att ha hästen ute dygnet om är bra men när det regnar hela dygn så tycker jag att de kan få komma in och torka upp lite. Så de stod inne under natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar