tisdag 29 september 2015

De nya blev välkomnade

Igår var det full rulle i stallet. Vi har tidigare varit bortskämda med att ha en del tomma boxar i stallet och i dessa boxar har folk då fyllt boxarna med fodertunnor, täcken och annat "skräp"..

Men som sagt, det kom 2 islandshästar igår som behöver boxar. Nillas och min "sadelkammare" hade jag redan tömt men 4 andra boxar måste också tömmas. Så igår var det full rulle på storhäst-folket. Den ena boxen måste tömmas för att de andra boxarna ska kunna flytta över fodret till den boxen. Det gick bra, nu är nästan alla boxar tömda. Enormt arbete från alla..

Och så kom de.. De två islandshästarna.. Lite i skymningen, nästan mörkt men ändå tillräckligt för att de skulle se hagen och de gamla isisarna skulle se de nya isisarna. Brana blev extremt intresserad och kastade sig mot grinden som hon nästan lyckades kvadda men sedan blev de lite mer lugna men intresserade. De stod där, staket mot staket och glodde på varandra... Ja, förutom den ena nya - den gick och betade längre bort. Vi har en två meters kanal mellan hästarna så de kan inte sniffa på varandra men de kan se varandra och naturligtvis dofta i luften..

Det känns bra det här.. Att få till en liten isis-flock på 4 ston och 1 valack känns bra. .Nu kanske Svipa och Brana (särskilt Brana) inte blir så hysteriskt bundna till varandra utan nu blir det lite mer flock av det hela. Än så länge går de separerat men planen är att de ska gå ihop men vi skyndar inte på något.. Det får ta sin tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar