onsdag 23 september 2015

Måla, Städa, Bygga hage & Isabell red Brana

Hektiska kvällar numera med all förberedelse inför nya islandshästar den 1/11. Det är ett bra tag kvar, jag vet men mörkret och kylan kommer så jag vill vara klar före mitten av november. 

Så, vår gamla sadelkammare är nu tömd på prylar, exkl de saker som ska in i en annan box men den är full med andras prylar så de ska tömma den först. Nillas extra-saker bar jag upp till förvaringen i ladan i närheten tillsammans med den tomma dynbacken - som blev full igen så fort den kom upp. 

Målade boxen som antingen Rakel eller Kria ska få - japp,nu har jag namn på hästarna. Det har stått en annan häst i den här boxen för sisådär 2 år sedan och denna häst tuggade rätt mycket på boxen så färgen hade försvunnit och det är så tråkigt att flytta in i en "skruttig" box så jag målade på lite där det behövdes. Nu är EN box klar.

Och hagen passade jag på att fixa också, helt klar där med. Staketstolp uppsatta med en stor bred kanal mellan våra 2 hagar, en hage för Svipa, Brana, Kjartan och en hage för Rakel, Kria. Utan någon risk att de kan sniffa på varandra och slå med frambenen - och på så sätt fastna i trådarna. Dessutom har vi hö-fodrare en kanal att gå i utan att bli attackerade av min lilla Brana, när den tiden kommer.
I nuläget äter inga av våra hö - det finns för mycket gräs.. Annica hjälpte mig att flytta badkaret också så den hamnade i rätt hage, tack så mycket.

Men så kom då Isabell och Annica, ungefär samtidigt som storhästarna nattas vid 19-tiden. Isabell fick lite lyxigt idag genom att Brana hade stått inne hela eftermiddagen och var borstad så det enda hon behövde göra var att sadla och tränsa. Upp på Brana och så ner till vår ridvolt.  De fick träna tölt, trav och skänkelvikningar, flytta bogen och lite tempoväxlingar.
Isabell kommer träna Brana en gång i månaden framöver, dels för att jag tycker det är nyttigt att låta Brana uppleva en annan ryttare, dels för att jag vill se hur Brana rör sig under annan ryttare och dels för att träffa Annica & Isabell.. Det faktum att Isabell gillar att rida Brana är en stor fördel men vem gör inte det - har nog aldrig hört någon säga att Brana är svårriden eller otrevlig att rida..

Jag har sagt det en gång förut men jag säger det gärna igen. 
Isabell rider väldigt bra och Brana ser otroligt flott ut med henne. 
Det var t om så att jag blev avundsjuk på att Isabell red denna fina häst och att hon satt så fint i sadeln. Då vet jag att vi tillsammans gör ett bra jobb - alla 3..

En liten tävlingsbild på Isabell & Brana år 2014.


Efter detta arbetspass så var Brana svettig om kroppen, skummig i munnen (rider på hackamore) och Isabell var faktiskt också rätt trött i sina benmuskler - wohoo.. Lite avborstning, kyla på benen, täcke om kroppen och så gick vi 3 ut med hästarna till hagen. Lyckades skrämma skiten ur storhästflocken, den del som går ute om nätterna, genom att passera deras hage med hästarna och pannlampa *hehe*

Sopade rent i stallet, mockade rent det som behövdes och sedan var det hemfärd.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar