tisdag 22 september 2015

Hur vet man att en veterinär får praktisera?

Det finns så mycket regler om än det ena än det andra och t ex så får

Godkända hovslagare får t ex utföra operativa ingrepp och behandla hästar som är påverkade av lugnande eller smärtstillande medel. DET är något som inte godkända hovslagare får göra..
Godkända hovslagare listas upp på Jordbruksverkets hemsida: r

Jag tycker det känns otroligt skönt med såna här listor från pålitliga källor då man inte säkert kan tro på en hovslagare, som har jobbat massvis med år, och som säger att de är godkända.  Det behöver nödvändigtvis inte vara sant.

Inte godkända hovslagare får förstås också arbete med hovslageri men får då inte t ex fixa en hovböld eller andra problem utan det måste göras av veterinär eller godkänd hovslagare.


Men Legitimerade veterinärer?? Hur kan man se om en veterinär är legitimerad eller inte? Eller om en veterinär har tagit en lång paus eller fått anmärkning? Hur ska jag som privatperson se om den veterinär jag anlitar är legitimerad eller inte?

Legitimationen är en garanti för att veterinären har både tillräcklig kunskap och lämplighet för yrket. Om veterinären skulle missköta sig så allvarligt, att samhället anser att veterinären inte längre uppfyller kvalitetskraven för att utöva veterinäryrket, riskerar veterinären att legitimationen återkallas. Detta innebär i praktiken ett yrkesförbud som veterinär.

Är det någon i bloggvärlden som vet hur man vet att en veterinär verkligen är legitimerad och inte bara säger det???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar