torsdag 3 september 2015

Ökad tölt

Härligt regnande igår.. Tog in hästarna igår eftermiddag och så var det dags för träning för Brana. Kjartan fick vila efter superpasset dagen före och det uppskattade han då han fick hö att mumsa på.

Brana & jag tog en sväng ut på ridvolten, för en gångs skull fick Ida vänta i bilen - det regnade och var svalt ute så ingen fara där inte. Vi övade kort tempo tölt, skänkelvikningar, övergångar till trav, övergångar till skritt, lång & låg, i tävlingsform och naturligtvis mikropauser däremellan.

Sedan ut på grusvägen längs med vår hage - den är superfin att rida på, som en passraka - och vi övade kort tempo tölt ena längden och sedan vände vi upp och så förberedde jag ökad tölt.. Jag riktigt kände hur Brana satte sig på bakdelen, höjde upp framdelen och sedan gasade med full gas från bak medan framhovarna mer eller mindre sprang i luften. VILKEN HÄST! vilken känsla!!
Sedan vände igen och så trav tillbaka för att sedan galoppera hemåt igen och så vända igen, kort tempo tölt och så ökad tölt igen med samma underbara känsla för att sedan minska ner tempot, växla till trav och sedan skritt och därefter satt jag av. Ledde henne hemåt med massa beröm och gos.

Jag säger då det.. Vilken häst jag har!! Även om jag har hatat att ha henne på vila 1 år så måste jag nog säga att det har gjort henne gott.. Hon har mer kraft, är mer lugn i sinnet, mer vilja.
Jösses så jag längtar tills vi kan komma ut på tävlingsbanorna igen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar