tisdag 25 november 2014

Regerings-skifte???

Det verkar som om vår lilla flock har ändrats i hierarkin.. När det bara var Brana & Svipa i flocken så var Svipa ledaren.. Sedan kom Kjartan in i vår lilla flock och då blev han den stora starka kungen i flocken. Brana har alltid varit lägst i rang. Men imorse när jag fodrade så noterade jag den här ordningen: Svipa, Brana, Kjartan.. Hmm? Har lille gubben släppt makten?? Inte mig emot men förändringar innebär ibland skador och jag har sett hur valacker kan skadas i en sto-flock så jag måste bevaka lite.

Hur jag noterar flockhierarkin?? Ganska enkelt enligt mig.. Den häst som går till första hö-högen och bara markerar lite med sin hals (sänker lite, vinklar lite) och alla hästar flyttar på sig = har makten. De som slåss är de som finns under ledaren. Den som slåss minst eller inte alls och ser ut att vara längst bort från flocken, eller fungerar bra med alla = lägst i rang. En stark ledare behöver inte slåss, den behöver bara visa upp sig så respekterar alla andra denne.

Och som sagt, imorse såg det ut som om Svipa hade återtagit makten för hon bara gick fram till första högen och markerade tydligt med sin aura att det där var hennes hög. Och alla andra lämnade henne ifred. Sedan kom flamsmajan Brana och dök ner i högen bredvid Svipa och Kjartan stod en bit ifrån och inväntade sin mat.. Såå vem vet vad som har hänt?

Flocken i september 2015


Igår kväll blev det en liten tripp till Biltema i Norrtälje igår.. Hittade korrekta bultar och åkte sedan hem fulladdad med bult och kopparpasta i bilen.. Sen var det "bara" att trycka på en av hjulbultarna på ena däcket.. Imorgon ska bilen in till verkstad och få loss den halva bulten som är kvar och sen så är vinterdäck-historian avslutad..

I helgen ska vinterdäcken på släpet också men det har jag alltid gjort själv så där vet jag hur allt ser ut och hur hårt jag har dragit..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar