torsdag 26 mars 2020

Ridning på kvällskvisten

Igår jobbade jag rätt sent.. ja, jag har ett jobb som har mycket att göra (tack och lov) och det är inte inom vården.. mer åt det militära hållet. 

Så jag kom till stallet vid 18:30 tror jag och det är sent för att vara mig. Först tänkte jag strunta i stallet men det ger mig så mycket energi och glädje, oavsett vad jag gör i stallet men när jag ändå var där så kunde jag lika gärna ta en runda med Teo. Det var rätt fullt i fikarummet, storstallet har passmöten varje månad och igår var en sådan kväll, men annars var det tomt.

Så jag packade in sadel, träns, hjälm, borstar, kraftfoder i bilen och körde ner till ridvolten. Tänkte att istället för att hålla på och leda upp och ner hästen, så kunde sadelkammaren åka ner till hästen istället samt så slapp Ida vara ensam i bilen uppe vid stallet när jag red. Nu kunde hon sitta och glo på mig i varma bilen. 

Bilen lastad
Det blev en runda på ridvolten. Teo var en smula förvånad när jag kom till hagen men han gillar uppmärksamhet så han kom väldigt villigt till grinden. Borstade, sadlade, tränsade i hagen och så upp i sadel och träna. 
Vi jobbar mycket nu på att aktivera inre bak och släppa i överlinjen. Så massa volter åt bägge hållen, massa galopp på stora och små volter. Höger varv är bättre än vänster varv så jag jobbar mer i vänster varv än höger varv. Tänker hela tiden på att vara mjuk i handen, driva med inre skänkeln, understödja på yttre skänkeln och sitta rakt, titta framåt. Inte det lättaste men jag får helt enkelt påminna mig själv och gör inte jag rätt, så fastnar Teo - bra måttstock!

Hej Matte! Är du här nu??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar