lördag 7 mars 2020

Lördagsmorgon har guld i mun

Vilken UNDERBAR morgon jag har haft!!! Gick upp tidigt, typ 4 och åkte till stallet, där jag fodrade hästarna inne eftersom det var liiite för tidigt för dem. Vi har en utomordentlig rutin vid våra två pass per dag, resten sköts av automater, men imorse fick en av hästarna morgonkraft - något vi bara gör för hästar som kräver lite extra knuff vid t ex pälsfällning eller sjukdom. Den här hästen verkar lite låg pga pälsfällning.

Så då passade jag på att ge hästarna all sin mat inne medan jag mockade i varje box, tittade på dem, studerade hur de åt, hur de reagerade vid beröring och så intog jag min egna frukost.  Sedan ut med hästarna i hagen vid 06:30, de hade ätit klart, och stannade upp en stund och tittade på himmelen.

Det är viktigt att ta sig tid att andas, se och njuta. Jag gör det ofta då livet är kort och man behöver dessa små glädjestunder eller livsglädje-momenten för att inse att livet verkligen är vackert.
Visst är det vackert?
Sedan var det dags!! Borsta Teo noggrannt, linda, bootsa, sadla, tränsa (nåja hackamore) och på med hjälmen (ALLTID hjälm) och så ut till ridvolten. Jobba på volter, rakt spår, energi, glädje, tryck, följsamhet. Han är sannerligen lat och när jag verkligen kräver energi då ger han energi med bra steg men så fort jag släpper så slappar han till och blir så där halvlåg..  Hmm? Måste fundera lite hur jag ska rida.. Kanske ska växla lite mer på att rida på i högfartstempo vissa dagar och inte bara "dressyrigt"

Tillbaka till stallet, borsta av killen, tvätta svansen och reda ut den - jösses den ligger på backen! Ta ner honom till hagen, promenad upp igen till stallet.
Mocka klart det sista, sopa stallgolvet, fylla vattenhinkar osv. Tillbaka ner till hagen för att väga hösilage för hela veckan, av och till stannade jag upp, njöt av solen, dagen, lärkornas sång -har de redan börjat? och tranorna som sjunger på åkern bredvid.

Jag mår så gott!! Jag har insett att jag mår så otroligt bra just nu! Livet leker och det är precis som jag vill ha det utan några distraherande saker som drar i mig. Jag gör som jag vill, när jag vill..

Efter välfyllt hösilage-förråd så upp och rigga box-automaterna för kvällen och sedan vidare till hästfoderbutik och köpa lite kraftfoder. Ja, min kille får kraftfoder, mycket för att jag vill ha massa massa energi från honom och då behövs lite extra knuff. Tillbaka till stallet för att justera fodertavlan, placera kraftfoder i tunna och så fick de lunch av mig, istället för från automaten.
Efter det - var jag klar för dagen och kunde åka hem. Typ kl 12:30.. Det blev en lång stallmorgon..

Men jösses vilken UNDERBAR DAG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar