fredag 12 juli 2019

Galopp & Lektion

Igår höll jag en liten lektion igen med min stallkompis och hennes häst som jag då har tränat en stund. Hon har ridit några gånger förra veckan och några gånger den här veckan. Och det gick väldigt BRA! Hästen var lugn och fin och min stallkompis red perfekt! Målet just nu är inte att hästen ska gå med WOW och höga benlyft utan nu är det mer hållbarhet, överlinje och avslappning. Det andra kommer så småningom. Nu kommer sista träningsveckan för mig med hästen och sedan kommer jag lämna över hästen till min stallkompis helt och hållet.

Teo och jag övade också på ridvolten. Vi övade galopp på volt i långsamt tempo. En väldans massa galopp blev det och det kändes ibland som att sitta på en gunghäst som hoppar studs. För det var upp med framdelen i luften, steg med bakdel, ner med framdel och så upp igen.. Gick så otroligt bra! Han kämpar på väl måste jag säga. Ena varvet är bättre än det andra men båda varven gick väldigt bra. Svettiga blev vi men trötta?? Nä nä.. Vi skulle ha kunna fortsatt hur länge som helst.

Har börjat fundera lite på upplägg inför Geadinga, B-flokk. Man ska börja med WOW och avsluta med WOW så jag funderar på att starta med galopp, gå över till trav, sedan skritt, därefter kort tempo tölt och så ökat tempo tölt för att sedan avsluta med galopp. Vi får se. Den kändes bäst just nu tror jag.  Vi ska ju tävla om ca 2 veckor.


1 kommentar:

  1. Kul, har aldrig hört det där med att man ska börja med WOW och sluta med WOW. Bra tips!

    SvaraRadera