tisdag 2 april 2019

Unghästridning, Tand, Höns..

Det börjar bli ljust ute har ni märkt det? Och med ljuset kommer den hektiska tiden då man ska försöka hinna med ALLT.. 

Unghästen jag håller på att rida in har jag börjat med. Hästen skulle börja ridas in i april, då vädret tillät lite mer barfota-ridning, hästen har inga skor utan ägaren vill ha honom barfota så länge som möjligt. Igår så satt jag på honom och blev ledd runt ridvolten. Helt obekymrad pålle, det enda han ville ha var godiset som ledaren hade i fickan som beröm.

Träningshästen rider jag för fulla muggar och han jobbar på riktigt bra. Båda dessa hästar kommer åka hem om ca 2 månader - tråkigt men ägaren saknar dem. Får leta efter ny häst till mig själv tror jag.

Tand ja.. I torsdags kväll kände jag en enorm smärta i bakre käken och att jag var väldigt svullen om kinden. Fick en akut tid i närheten och drog dit morgonen efter. Jupp, jätteinfektion under en skadad tand som var död. Penicillin på plats, hemfärd mot apotek, hämta ut mer penicillin och så hemåt. Sova en stund, äta mer penicillin och sedan åter till tandläkare för utdragning av tand. Mycket smärtsam historia som jag inte vill beskriva här. Tand ute, fortfarande svullen men smärtan lägre.

Ny häst till min stallkompis kommer snart också, förhoppningsvis. Den ska "bara" gå igenom veterinärbesiktning först och kommer antagligen på fredag för att sedan gå i egen hage i 1 vecka och så ska den spatt-röntgas och sedan blir det ihopsläpp. Väldigt roligt och spännande. Håller tummarna att allt går vägen!

Höns - jag funderar på allvar att skaffa höns. Inte för att jag kanske är en hönsmamma (hehe) utan mer för att jag äter gärna ägg, mycket och ofta, vill ha ren tomt från insekter och sådant och höns är ju rätt trevligt.. Vi får se..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar