måndag 22 april 2019

Mycket helg

Ohh, ibland är det verkligen skönt med långhelg. Inte för att man får ledigt utan för att man får så mycket mera gjort hemma.

Fredagen red vi ut och tränade hästar, jag och min stallkompis. Tyvärr gick det lite väl fort för min stallkompis och ekipaget styrde rakt mot ett träd, svängde dock ungefär 10sek före men min stallkompis flög rakt in i trädet med ryggen.. Så det var den helgen för henne - hon har blå rygg, riktigt muskelslagen men inget brutet (ja, hon röntgade någon dag senare).  Så... det blev inte så kul efteråt, vi skrittade hemåt och sedan töltade men min stallkompis hade ont. Väldigt ont.

Lördagen blev min meka-hemma-dag. Två av mina träd (de två sista) rasade under stormen Alfrida och nu var det dags att börja rensa tomten från allt sly. Jag bar bort alla stockar medan mina föräldrar rensade sly. Det blev väldigt fint !!

Kvällen så åkte jag till stallet - red alla 3 killar. Teo och jag tränade ute på grusvägarna, massa tempoväxlingar. Träningshästen och jag övade på volten, åttavolter med galoppfattningar och unghästen och jag övade bara på att smacka betyder framåt.. Därefter riggade jag transporten och allt annat inför morgondagens kurs.

Söndag! Kurs!! Peter Häggberg på Rickebasta. Min stallkompis och jag skulle ju rida men stallkompis var för mörbultad så det blev dottern istället. Packade in hästarna, drog mot Rickebasta - väldigt enkel väg - och sedan träna. Rickebasta kommer bli väldigt fint.. I grund och botten är allt redan jättefint men det är ju en byggplats ännu. Ovalbanan var magiskt bra!!  Teo gick vansinnigt fint och Peter tyckte jag hade tränat enormt bra tillsammans med honom - rejält bra ökad tölt - wohooo!  Jag ser fram emot tävlingen helgen som kommer!

Och idag, måndag, blev en rejäl slödag! Ida och jag njöt av morgonfodringen i stallet och sedan bara slöa.. Njuta av dagen, vila, tvätta.. För de närmaste 2-3 veckorna, kommer jag inte få en endaste paus. Så det gäller att njuta idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar