tisdag 17 juli 2018

Öppnat hagen

Då fick killarna gå ut i nästa del som vi har byggt. Första gången tror jag som den här vanliga hagen inte kan erbjuda bete! Normala somrar så brukar jag få stänga av massa delar då det är för mycket bete, nu ser det mer och mer ut som en öken i hagen.

Så under natten fick de gå i nya delen och äta gräs. För i den här delen finns det faktiskt fortfarande gräs. Den här hagdelen är ganska hemsk och jag skulle aldrig i normala fall släppa hästar där då det är fullt med hål, gropig och rent ut sagt hemsk. Dessutom står hästarna på en gammal bondgård och vad vet jag vad som finns gömt under gräset? Men ibland har man inte riktigt något val.

Att börja fodra nu är uteslutet då vi har beräknat att börja ge dem grovfoder i september och med tanke på den lilla mängd foder vi har fått av bonden så måste vi tänka praktiskt och ransonera. Vi får helt enkelt stänga av sektioner i hagen och öppna andra och på så sätt hålla gräset vid liv.

Hoppas det regnar snart.. Att ha 30-32 grader på dagarna och gassande sol samt inget regn på flera veckor gör inte saken lättare. Vill ha regn nu!!  Regn i typ 1 vecka, tack så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar