måndag 9 juli 2018

Island

Ahh, semester!! Även om det var en kort semester så var det skönt.  Jag, mamma, syrran och min svåger tog en stads-semester i Reykjavik. Vi vandrade i Reykjavik, såg den stora konsert-hallen, badade i blå lagunen, såg på Gullfoss, Thingvellir, Strokkur (geisir) och även val-safari där vi såg några valar.

Väldigt annorlunda semester då man är van att vara vid en strand och så men nu fick man istället bulla på sig massa kläder (8 grader ute och snålblåst, regn) och promenera rätt mycket.
Allt var bra men visst, jag tycker nog att en del av sakerna gick lite väl fort...

Reykjavik är rätt annorlunda - det ser ut som.. tja, har inte så många städer att jämföra med men det känns ibland som en öststat eller tyskland för det är väldigt förfallet, mycket konstiga saker hänger i fönstren (t ex gamla trasor, böcker, filtar, kläder) istället för gardiner och många hus ser ut som om de inte har sett en färgburk på 50 år eller reparerats på lika många år. Det ser slitet ut för att sedan mötas av huset bredvid som ser helt nybyggt ut. Mycket konstigt.. Trodde Island var rikt och underhöll husen men så verkar inte vara fallet - rikt är det men underhåll är något som är rätt eftersatt. Däremot var det väldigt rent överallt, klotter visst men inte mycket skräp på gatorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar