tisdag 22 november 2016

Planer och annat

Ohh, min bil.. Min underbara bil som har varit hos bildoktorn en vecka.. Igår fick jag äntligen tillbaka bilen och jag har verkligen saknat min underbara höga Duster. Enkelt fel men tydligen svårtolkad data - vad har hänt med dagens bilmekare?? Kan de inte bara meka i bilen utan datorer, program som tolkar felen osv.. Ett "enkelt" igenpackat bränslefilter... Men nu har jag äntligen fått tillbaka min underbara bil.. Jag fick låna mammas rentvättade fina bil under tiden, GULD värt - morsan, och lämnade tillbaka bilen igår i all hast.. Lerig, smutsig och full med hösilage i bakluckan.. Hmm? 

Stallet då. Jag känner att jag kanske skrev att det var lite synd om mig som blir ensam i stallet. Nu har jag en hel bunt stallkamrater kvar i stallet, i storhästdelen, och de är helt underbara. Vi kommer nog dela på kvällarna allihopa så då är den saken ur världen - problemen lösta med fodringar. 

Kjartan, boxen och julpynt..


Jag gillar mitt stall och allt vad som finns där och det som är lyxigast är ju att det är på vägen till och från hemmet/jobbet. M a o passerar jag stallet varje morgon när jag åker till jobbet och även när jag åker hem från jobbet. Det är en stor fördel, kan jag säga. 15 minuters bilkörande till stallet från hemmet är också rätt lyxigt. Dessutom känslan av att det är "mitt egna" stall.. Man kan göra rätt mycket där själv och bestämma mycket själv - vilket jag gillar. Priset är inte heller helt fel.. 

Kjartan, som snart är 31 år, ska inte behöva flytta en gång till i sitt liv. Han ska få njuta av sitt pensionärsliv i det här stallet och även (när den tiden kommer) få avsluta sitt liv vid det här stallet. Jag tycker inte man flyttar på äldre hästar om det inte blir livsnödvändigt.

Kjartan


Jag kanske är invand i stallet men jag trivs väldigt bra i detta stall..Visst finns det bättre stall, bättre hagar, bättre ridvägar, bättre padockar/ridhus och självklart lyxigare med fodringspassen - jag har själv stått i vad jag anser det optimala stallet tidigare (Klingsboda, där jag även bodde) - men ibland får man väga fördelar mot nackdelar och välja det som känns bäst för en själv. Och för mig, i den här fasen i mitt liv, så är det här stallet bäst för mig.. och mina hästar. Jag sköter/fodrar/rider mina hästar helt själv och det blir så bra så..

2 kommentarer:

 1. Hittade din blogg av en slump, följde den gamla. Vad tråkigt med Brana, det är medaljens baksida med att ha djur. Men tänkt vad mycket ni fick uppleva under bara några år, måste vara ett härligt minne. Lycka till med din nya pärla!
  Med vänlig hälsning,
  Karin (ägare till Hvit, Branas mormor)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin.. Åhh, är du ägare till Branas mormor. Så roligt att få kontakt med dig! Ja, det var tragiskt med Brana och jag saknar henne ännu. Hennes personlighet passade mig perfekt och det faktum att hon både var snygg och hade underbara gångarter gjorde det inte sämre. Men Teo är också härlig så jag hoppas på många år tillsammans med honom. Hör gärna av dig lite då och då, om Hvit och livet..

   Radera