fredag 25 november 2016

Glädje-rus

Det ÄR härligt att ha möjligheten att rida och dessutom äga häst!! 

Man är trött, sliten och verkligen inte orkar med något och så kommer man till stallet. Börjar mocka, sopa gången, väga hö och så tar man in de två underbaraste valackerna, som gnäggar när jag kommer & står och väntar på mig vid grindarna. Vilken glädjekick man får!!

Sedan borsta, rykta och så sadla, tränsa och ut på ridvolten. Teo är lite busig, antagligen för att han är svalare än normalt pga pälsborttagningen och så trav på åttavolt, galopp på stora mittvolten och han bara ber om mer tempo, mer aktion, mer mer mer.. Jag bara skrattar och låter honom hållas. Lite töltträning och så trav igen.. Sedan upp med honom och jag är så lycklig för att han är så underbar. 

Ut med lille gubben Kjartan och så ner till volten igen. Longeringsdags.. Det första han gör är att sprätta iväg i ett bocksprång och sedan full galopp!! Tvärtstannade och glodde upp mot stallet - brudarna gick in och passerade volten. Han drog in magen, lyfte upp huvudet och stod så vackert så vackert.. Och så trav med värsta steget jag har sett från honom. 
Bocksprångs-serie och så galopp igen!! Och jag bara skrattade, lät honom hållas. 

Upp med honom efter en stund och så borsta av båda, snacka med stallkompisar och så fodra kvällen.

Ahh, den här kvällen läggs in i arkivet märkt energi-kick-glädje!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar