tisdag 24 juni 2014

Ridit Kjartan & Kyldamasker till Brana

Igår, i det underbara vädret som bestod av regn, så packade jag på Kjartan sadel och träns och mig själv packade jag på regnkläder och sen skulle vi ut en liten sväng. Det var en del i stallet som undrade "Ska du rida honom!?!" Hehe, de var nog inte riktigt vana att man rider en sådan liten och gammal häst men jag svarade glatt JAJAMENSAN!
Sen fnorkades, hoppades, gloddes på allt som kunde vara läskigt men framåt gick det. Trav, Tölt, Galopp, Skritt - en liten lätt runda på 20 minuter kanske. Tog inte i så mycket då han har fått vila rätt rejält eftersom han behövde acklimatiseras till nya stallet. Vi blev jagade av en traktor hela tiden också, eller jagade och jagade.. Han körde fram och tillbaka på vägen och arbetade med något men jag mötte honom 3 ggr och varje gång red jag snällt undan och vinkade glatt.. Traktorkillen vinkade lika glatt tillbaka och drog ner tempot en smula. Roligt med trevliga bönder.

Sen provade jag de nya kyldamaskerna jag hade köpt på Hööks. Tunna sladdriga tygsaker men de skulle ligga i kallt vatten ca 40 minuter. Efter de 40 minutrarna var de tjocka och fyllda med något, inte vatten. De innehåller någon gelé som tar åt sig vattnet. 
Sen satte jag på Brana dessa och hon fick nog ha dem på sig i ca 1 timme. Det som var bra var att det framben som är bra, blev iskallt. Det andra som är lite dåligt (senskadan) blev lite varmt - kanske mindre bra då.. Men de var lätta att sätta på, täcke hela benet från knä till hov, trots att jag köpte mediumstorlek. Den här kyleffekten i damasken håller i sig några dagar så man kan bara återanvända dem dag för dag. Sen måste de torka och så kan man göra om proceduren. Man kan lägga in dem i kylen också, för maximal kyla.
Jag har lagt in mina i kylskåpet nu (absolut inte frysen!!) och ska prova dem igen om någon dag.  Jag tror dessutom jag har satt på dem bak-o-fram.. Får kolla instruktionerna lite mer.. 

Det roligaste var nog att Hööks hade glömt ta bort larmdosan!! Och jag gick ut från Hööks utan att det pep.. Såå, den här var nog inte aktiverad utan fanns där bara som en varning..Den fick jag klippa bort själv 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar