torsdag 11 juni 2020

Ledaren Teo

Man kan säga mycket om Teo, t ex att han är väldigt hård, att han ibland kan vara elak i hagen eller väldigt tuff med att jaga bort nya hästar i hagen men en sak måste man säga:

Han är en väldigt tydlig och väldigt stark ledare!Våra hästar förutom Solfari fick insektstäcke på sig igår. Det blev nya färger, nya dofter på alla hästar och eftersom Teo hamnade i sin minihage så hoppade Solfari på de andra två. Det blev ganska mycket halliballoa. Pip, skrik och massa stegringar från Solfari och massa bakbenskickar från de andra två. Den ena hästen går med Solfari hela dagarna och är väldigt lekfull, snäll och mjuk.. Den andra hästen anser sig äga den hästen och blir rätt sur på Solfari när han "tar" kompisen. Och Solfari är unghäst vilket betyder att unghästar provar om och om igen, testar gränserna, hur långt kan vi gå..
Det blev liiite för mycket för de andra två..

Så jag skickade in Solfari till Teo, som också hade insektstäcke på sig, Solfari brakade rakt in på Teo, bet, kollade, sniffade.. men det skulle han INTE ha gjort! Teo förklarade väldigt tydligt, "Visa hyfs!". Det blev typ 30 sekunders kivande, bitande, pucklande,  knäböjande, vrålande och sen.. insåg Solfari att "aha, man skulle vara artig som häst".. och lugnade ner sig.
Så när jag sedan skickade ut Solfari till kompisarna igen, så var han hur snäll som helst.

Det är bra med tydliga ledare som förklarar hur man ska agera som häst..  Teo agerar även ledare trots att det är staket mellan hästarna, han styr och leder dem väldigt tydligt - hur de ska gå, vart de ska gå, när de får gå..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar