onsdag 10 juni 2020

6.8km, Mygg & kapad hage (igen)

Då blev det återigen en runda på grusvägen tillsammans med stallkamrater. Tölt, tölt, tölt och åter tölt. Det börjar gå bättre och bättre. Teo fungerar alltid bättre ju mer och ju oftare jag rider, på något sätt går han sämre efter vila.

Efter ridningen så insåg vi att vi måste förändra hagen igen. Solfari är smal men nu börjar även vår äldsta häst (han är 9år) och den som är mest nervös gå ner i vikt. Mycket intressant häst det här.. Han äter massa mat på vintern men går knappt upp, nu på sommaren har han gått upp en del men det beror på att ryttaren inte har ridit så mycket. Nu är han riden 3 ggr i följd och simsalabim så är han ganska smal igen. Några träningar till så kommer han bli mager (igen). 

Tyvärr så är Teo rätt tjock, förstår inte varför han helt plötsligt hamnade i den nivån, och även en annan häst i hagen är rätt tjock. Jag vill inte stoppa in Teo i en egen hage igen eftersom flocken fungerar så otroligt bra tillsammans just nu men tyvärr så kommer det bli så. 

Vi kan inte tillgodose alla hästars behov utan att riskera hästarnas hälsa. Det är inte värt det.

Så nu kommer Teo gå i liten hage i stora hagen, Solfari, tillsammans med en smalis, kommer gå i stora hagen dygnet om och den 4:e hästen kommer pendla mellan båda hagarna - Teo's hage på dagarna och Solfaris hage på nätterna. Förhoppningsvis kommer Teo också kunna gå så men just nu varken vill eller vågar jag. 

Så det blev snabbt hag-bygge igår, det gick fort. Vanan är inne nu på att bygga och det är bara att göra det. 

När hästarna var i hagen så noterade jag även att det är extremt mycket mygg! Hästarna var inte alls nöjda i hagen. De rusade fram, betade, viftade med svansarna och så rusade de runt igen. Det verkar vara vansinnigt mycket mygg just nu.. Vidrigt. Hästarna är sprayade med myggmedel men det verkar inte fungera. Jag har tagit fram täcken igen och nu får Teo på sig insektstäcke på kvällar och nätter. 


Kjartan.. Han hatade bromsar så när mamma red på somrarna såg han ut så här. Han vägrade röra sig utan sina kläder.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar