måndag 14 januari 2019

Träd, Ridning..

I helgen bjöd jag hem mina föräldrar som hjälpte mig med att ta ner 2 träd som hade fallit över grannens hus i stormen. Träden var redan borttagna från huset men det var miljoner med grenar och 2 rejäla stammar som behövde flyttas. Så fram med motorsågar och så börja kapa och kapa och sedan bära och bära.. Tungt och jobbigt men vilket team vi är!! Vi var klara på några timmar och det gick fortare än jag trodde.. Middag hemma hos mig, övernattning och mys.
 
 
Jag har börjat planera för nästa projekt hemma.. eller det är snarare 4 projekt. Jag älskar att planera och fixa hemma så det här ska bli roligt.
 
  1. Fylla framsidan med jord och även då parkering, plus lite gångar med grus..
  2. Ta ner förrådet och bygga upp ett nytt, fast då gästhus med bastu.
  3. Bygga upp ett nytt kök
  4. Bygga ett förråd, eller kombinerat förråd och vedhus..
Vi snackade lite Kjartan och mamma sa att hon vill inte vara i stallet längre.. Hon tyckte också det var sorgligt att åka förbi hagen och bara se 3 hästar. Jag förstår henne. Hon har haft Kjartan så länge och det har varit väldigt mysigt för henne att åka till stallet och gosa med Kjartan. Sedan har det varit vår gemensamma grej och Kjartan har överlevt några av mina hästar, som jag har sålt eller blivit tvungen att avliva. Nu finns han inte mer.. 
Jag känner också mig rätt ledsen och jag lever i det varje dag. Varje dag ser jag hans tomma box, varje dag går jag förbi platsen som han togs bort på, varje dag förväntar jag mig att se hans söta öron vid hagen.. Men han finns ju inte mer.  Nåja, tiden läker alla sår och även om vi aldrig kommer glömma honom så kommer den där smärtan försvinna..
 
Jag och mina stallkompisar red ut i söndags. Vi raskade på lite så vi kunde rida i ljuset och vilken härlig ritt det blev! Alla hästar gick strålande och vi alla var på ett underbart härligt humör. Mycket beröm till hästarna och massa njutningsfulla stunder fick vi. Efter det - den sedvanliga söndagsbestyren, väga hösilage för hela veckan, packa upp och göra klart för veckan som kommer. Alltid lika jobbigt att göra men ack så skönt det är under veckan att bara servera maten.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar