torsdag 17 januari 2019

Snööö

Det går lite fort nu i livet och jag hinner eller har inte riktigt lust att blogga. Men jag mår bra, Teo mår bra och vi kör på som vanligt. Tränar på grusvägarna eller på ridvolten, jobbar hemma, jobbar på jobbet. Men eftersom det är lite "same same" hela tiden just nu så är det inte så roligt att blogga och skriva "allt är som igår..."..

Men en liten uppdatering ska jag nog kunna hosta fram.

Teo går som sagt bra, vi jobbar på att få med de där bakbenen i tölten, mycket jobbigt men ändå väldigt roligt. Min stallkompis dotter fick rida honom en dag och det var intressant att se. Han är bra snäll min lille pöjk och hon fick uppleva hur det var att rida en smula segare häst än sin ponny. För Teo är rätt slö, om man inte är högenergisk själv.

Ida mår gott. Sover, äter, är ute och går (mkt mindre nu när det är uschligt väder, enligt henne).

Vädret växlar mellan snö, regn, solsken, dimma.. Inte enkelt här inte med kläderna men sånt är livet. Broddar är ett måste, på både häst och person, vilket somliga (typ min stallkompis som vägrar använda broddar för det är bara tanter som gör det) fick uppleva - japp, hon ramlade på stallplan. Helt oskadd men kanske lär hon sig snart att börja använda broddar.

3 hästar/1 ägare flyttar snart från stora stallet. Det är ganska bra ruljans på folk i det stallet men det är väl som det brukar vara i stora stall. Folk flyttar för att kollektivt inte passar dem, det är för långt bort, det är för mycket jobb osv.. 
Ibland fantiserar jag om att (om alla stora hästar flyttar) få in massa islandshästar i stora stallet också, där jag då kunde sköta utsläppen men sedan skulle allt vara kollektivt. Tänk så kul med så många islandshästar - typ 10st till.. Då skulle det vara häftigt!! Men jag tror det bara är en dröm - några av de stora hästarna kommer aldrig flytta då ägarna nästan bor på gården.

Saknaden efter Kjartan är fortfarande stor, även om livet går vidare och man får helt enkelt acceptera att han är borta. Vi väntar på att kunna avsluta de räkningar som är kvar men veterinären har varit lite sen och nu sjuk, så det kommer väl senare. Jobbigt att ha det hängande över sig, man vill liksom avsluta allt.

Och jag letar lite försiktigt efter en ny häst. Jag behöver 2st, jag klarar mig inte med bara 1.. Så en unghäst är jag på jakt efter så vi får väl se om jag hittar något vettigt men billigt.

Tävlingar - ja.. Jag gillar att tävla det ska jag inte förneka men charmen med tävlandet har förlorats lite med alla dessa förändringar inom tävlingssektionen och kraven och anmälningsruschen. Alla klagomål från alla om tävlandets former osv. Jag tillhör också de som gillade när det var A,B,C nivåer och man kallade det för lättklasser osv. Och att det fanns kvalgränser på olika klasser samt att bara A-klassade fick kvala till SM - jag vill inte se kreti och pleti på SM, jag vill se eliten..bara.. Samt att man kunde kvala upp eller kvala ner vid 3 gk/uk poängsättningar.
Så vi får väl se hur många tävlingar jag åker på det här året..

Medlemsansvarig - jo det är jag, för Stormur. Vilket innebär att jag har hand om alla medlemmars registrering i IdrottOnLine och hjälper dem ifall de får problem med inloggning, tävlingslicenser osv. Rätt kul och väldigt enkelt jobb. IdrottOnLine är ett stökigt system dock så det krävs lite påhittighet för att klura ut systemet -hur kan de ha valt ett sådant bökigt system inom idrottsvärlden??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar