tisdag 6 februari 2018

Handhästjobb samt träning

Det var rätt kyligt när jag kom till stallet igår men det gör mig bara gladare.. Tror temperaturen låg på runt -14 grader.

Kjartan skulle med idag då han har äntligen börjat gå upp i vikt och behöver röra på sig mer än det han gör i hagen. Så på med alla prylar, reflexer, pannlampa och så ut. Therese och Mestur hängde med och det var rätt kul att se hur Kjartan reagerade. För banne mig skulle den där lilla snorvalpen få ligga före!! För så fort Kjartan fick en lucka så gasade han förbi Mestur till både min och Therese förvåning.

Efter denna lilla runda så satte jag på Teo boots och drog ut en liten egen runda för att träna lite mer intensivt, varken Kjartan eller Mestur har åldern eller muskulaturen för att träna på det sätt jag gör när jag rider själv. Så Teo och jag övade tölt, galopp, trav med massa bakbensaktivitet. Det känns lite som om Teo blir lite trött bak när jag kräver mer och även när han får på sig boots, så jag funderar allvarligt på att skippa boots över huvudtaget. Varför ha boots när hästen går bra utan???

När jag var klar satt jag av, berömde massvis, knäppte upp nosgrimma och sadelgjorden och ledde honom hemåt.

Väl i stallet noterade jag att Therese var i upplösningstillstånd. Hennes bilnycklar med husnycklar på samma knippa var borta!! Vi letade överallt men de fanns ingenstans. Hon hade ridit ut med nycklarna i fickan (suck, ska man ha nycklar på sig ska det vara i en dragkedjeficka, vilket hon inte hade) och nycklarna hade antagligen rasat ur under vår runda. Så en annan stallkompis drog iväg med Therese i kompisens bil och körde hela vägen vi hade ridit, i typ 1km/h.. Och längst bort, där vi vände, fanns nycklarna. Tur att hon hade blått snöre på nycklarna, annars hade de nog inte sett nycklarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar