torsdag 19 januari 2023

Sjukgymnast

 Idag var första träffen med sjukgymnast. Hon bände och vände på mig åt alla möjliga håll, ibland gjorde det ont, ibland gjorde det väldigt ont! Det positiva var att hon sa att mina skador inte var alltför allvarliga.

Generellt kan man säga att hela min rygg försvarar sig just nu för att inte ha ont men genom att försvara sig så har ryggen blivit öm, stel, svullen, inflammerad och oböjlig. Min baksida av kroppen är också starkare än framsidan och jag är väldigt överböjlig. 

Hon drog lite längs med rygg-filéerna för att få allt att lossna lite och så fick jag lite övningar samt jag får inte använda min massagekudde som jag använder dagligen på musklerna. Massage irriterar tydligen de inflammerade musklerna. Återbesök på måndag och då ska hon dra isär hela ryggraden. 

Jag bör egentligen inte rida men det sa hon att det kan hon aldrig förbjuda eftersom hon förstod att jag var en riktig hästmänniska och får energi/glädje av att rida. Däremot ska jag rida lätt i traven och stå upp i galoppen - suck.. Idag fick jag inte rida alls.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar