lördag 10 april 2021

Vila, ridning, bara några dagar kvar

 Teo har fått vila hela veckan som har varit då jag har haft extremt mycket att göra med jobbet. Så samtliga hästar har varit ute dygnet om och bara varit hästar..nåja,. i separata hagar. 

I fredags fick hästarna komma in igen då mitt jobb har lättat lite. Jag tror Teo och stoet verkade tycka det var skönt att sova inne men Solfari var mindre nöjd. Han dundrade med hovarna i boxdörren och skrek, skrapade. Det går inte ens att ha hingstgallret öppet längre för han och Teo slåss.. hårt! Teo riktigt avskyr Solfari just nu då Solfari är riktigt stökig.

Riktigt jobbigt att leda Solfari nu, han skriker, stegrar och håller på så jag längtar tills han ska kastreras. Bara några dagar kvar, tack och lov. Även om det kommer vara några veckor innan testosteronet försvinner men jag hoppas han reagerar bra och lugnar ner sig fort. 

Jag städade hagarna idag från gammalt hösilage. Det verkar som om grabbarna föredrar gräs framför hösilage för jag har mängder med gammalt hösilage som de vägrar äta upp. Likaså i boxarna. Så nu minskar jag mängden mat och har dessutom lagt in pallar med kragar så att de inte kissar/bajsar på gamla maten. Nu har jag lite bättre koll på hur mycket de äter då maten förhoppningsvis är kvar i pallarna. 

Red ut idag för första gången efter kursen. Riktigt skönt att ta en runda i skogen och njuta i tölt, galopp på vägarna. Teo kändes pigg och glad och jag försökte hela tiden tänka på att hålla in högra bogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar