fredag 24 januari 2020

Träna på volten bettlöst

Jag fortsätter med mitt löfte om att inte rida med nosgrimma och nu blir det utan bett också tydligen. Vi tränade en stund sent igår kväll då alla andra i stallet var klara och ingen var där. Vi har verkligen ett stall där alla är i stallet dagtid eller på eftermiddagen, typ efter 18 är knappt ingen där.

Så Teo och jag övade på skänkelvikningar, volter och hittade en ganska ny övning för oss. Vi rider serpentiner mellan medellinjen till långsidan - så många serpentiner vi kan få plats med där bågarna är rundade och fina med tydliga halvahalter. När jag höll mig till skritt så la jag på lite svårigheter med att rida sluta i skänkelvikning mot medellinjen och så byte av sluta tillbaka till långsidan, riktigt riktigt svårt faktiskt. Sedan tölt med samma övning fast då bara serpentinbågar utan några dressyrmoment.  Avslutade med galopp på stor volt, liten volt, stor volt, liten volt osv.. båda varven förstås.

Efter en stund var vi båda nöjda och släckte belysningen på ridvolten, gick hem till stallet och tog av oss utrustningen, på med pyjamas, in i boxen och släckte stallet.  Själv åkte jag hem och sov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar