fredag 17 januari 2020

Hemtagning av Solfarí

Nu snart, jaja slutet av april men det går så fort bara ca3 månader kvar, tar jag hem Solfarí!!  Jag måste säga att det har varit en erfarenhet rikare att äga häst men inte ha honom hemma hos mig.

Så, vad har jag tyckt om denna erfarenhet då?

Det kändes lite konstigt att installera Solfari i en box i stallet hos dem. De skulle låta honom stå där under hela eftermiddagen och natten för att sedan släppas ihop med ett gäng yngre förmågor som skulle komma dagen efter, det kändes bra. Men att inte erbjuda honom vatten i hink, att inte ge hösilage på en gång när jag var där - det kändes dock lite konstigt. Och inte märka boxen med hans namn utan jag fick helt sonika bara skriva på kontrakt och sedan åka (om jag ville). Gården hade annat för sig att göra så de lämnade mig där. Jag tror säkert han fick käk och vatten senare men det kändes lite konstigt..

Plus:

  • Han har fått en stor flock att leka med
  • Det har varit rätt billigt
  • Jag har inte behövt tänka på honom alls

Minus:
  • De har varit extremt dåliga på att höra av sig, både via mail och telefon. Typ aldrig faktiskt..
    • Solfari har tydligen mått väldigt dåligt första tiden (typ 1-2 månader, jag vet faktiskt inte) och jag fick inte höra något av dem. De avmaskade och avmaskade och inväntade.. Men de hörde aldrig av sig.. När jag sedan ringde i augusti och sa att jag ville komma och hälsa på - då fick jag höra detta, ca 3 månader senare. Väldigt dåligt.
  • När jag väl fick kontakt med dem blev jag lätt ifrågasatt varför jag skulle ha honom som hingst. Det anser jag att det är väl min ensak. 
  • När jag sa upp platsen via mail fick jag ingen respons trots att jag bad tydligt om bekräftelse på min uppsägning, till slut sms:ade jag hingstkontakten jag hade och då, efter typ 1 vecka fick jag ett "ok".. inget mer. 

Så, skulle jag göra det igen? Alltså hästen har nog haft det bra, ingen tvekan om det. Stor flock, stor hage och jag tror att de har skött om honom bra. 
Men gården har väldigt dålig kundkontakt, enligt mig då. Jag har mailat någor gånger men inte fått något svar, försökt ringa men inget svar. Till slut fick jag ett mobilnummer och det har jag då ringt en gång när jag skulle besöka honom. 

Nja - jag är tveksam till att använda det här stället en gång till. Kanske jag kräver för mycket, kanske jag är en sån där "jobbig kund" men jag får nog lita på min magkänsla.  Jag vet att många tycker stället är jättebra men för mig som antagligen vill ha mer information, så var det inte riktigt så jag ville ha det. Men å andra sidan, stället är stort och har massa saker för sig och varför ska de hålla på och meddela kunderna att "hästen mår bra" var och varannan vecka. 

Nåja -  jag ska hämta hem honom i alla fall och här ska han vara med vår lilla flock, så nu håller vi tummarna att alla kommer överens och det fungerar bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar