torsdag 19 september 2019

Rida, Raka, Sko

Det var en väldans massa hästande det blev igår. Jag passade på att sluta tidigt från jobbet och hinna med att träffa bästa stallkompisen. Vi träffas mer och mer sällan just nu då jag arbetar rätt långa dagar på mitt jobb.. Då är det väldigt värdefullt med våra träffar i stallet så vi kan umgås, snacka och bli lite mer som ett team - vi är redan ett väldigt tajt team men man ska vårda alla förhållanden, partners, arbetskollegor, vänner och stallkamrater.

Så igår, efter att ha köpt nya skär till min rakmaskin, passade jag på att först raka Teo. Jag började raka i förrgår men då dog skären och det blev en halvt rakad (lite överallt faktiskt) häst och så kan man inte se ut. Så nu blev Teo snyggt rakad igen och förhoppningsvis både svalare, piggar och mindre kliig. För han tycker det kliar överallt när han har tjock vinterpäls och så blir hans päls väldigt tät vilket gör att huden blir stövig och då får han små stöv-knölar i huden. Inte ok, så då rakar jag bort allt och så skööönt han tycker det är!! Han njuter av hela rakprocessen.

Sedan uteritt med bästa stallkompisen!! Vi drog våran traditionsenliga 8km-runda, dvs grusvägen. Den är 8km har vi fått lära oss och våra hästar var pigga, glada denna underbara höstdag. Nästan för pigga på vägen hem så vi börjar fundera på om vi inte måste börja ta den här rundan 2 varv. Bra kondition har våra killar!!
Bilden är från förra årets höst men så här kul har vi faktiskt på våra turer
Därefter en liten rakning av stallkompisens häst. Han var mycket skeptisk till det hela - konstigt för han har blivit rakad förut men det var ju "nytt" för säsongen så han tyckte att maskinen (eller jag) var läskiga. Vred kroppen i alla möjliga formationer för att undvika vibrerande ljudlig maskin på huden. Men rakad blev han!

Sedan upptäckte då min stallkompis att deras andra häst hade vridit sömmarna på ena skon. Vi noterade också att våra hästar (allihopa!) faktiskt hade lite småsår här och där och vi misstänker att de har sprungit en hel del i hagen under dagen.  Antagligen har något hänt, kanske elbolagens helikopter som förvarnat om att de skulle flyga lågt för att kolla elledningar, och då har våra hästar antagligen tyckt att det har varit lite läskigt och sprungit lite. För den här killen hade trampat på skon och sedan satt fast den igen. Men så här kan inte sömmarna se ut så jag fick ta loss alla sömmar och slå på skon igen.

Så, Raka, Rida, Raka, Sko, Umgås - det blev min kväll igår.


1 kommentar: