torsdag 4 januari 2018

Jul & Nyår

Ibland är det bra skönt med ledighet och det var inget fel på den här ledigheten heller.. dock blev jag rastlös och började jobba några dagar tidigare än planerat.. jaja, sån är jag.
 
Kjartan & Theodor har fått sällskap i hagen i form av en liten ponny kallad Robin Hood. Lille Robin behöver bli "isis" då ägaren är på väg att köpa isis och ska ingå i mitt stall och det bästa då är att Robin hoppar över till mina hästar. Robin har varit högst i rang i sin lilla flock och ätit mest mat (stora hästar i den flocken) men se den lilla biten tog Teo ner rätt fort. Några rejäla smällar och sedan hoppade Robin ner i rang som stabil 2:a.. Teo äter dessutom mycket fortare så inte ens den biten fick Robin behålla - Teo äter 1 kg på 15min, medan Robin äter 1 kg på ca 40 min och Kjartan äter 1 kg på ca 2 timmar. Men att Kjartan numera får äta 0,2 kg på en hel dag är inte ok, 2 matglada högrangade hästar mot Kjartan = omöjligt, så Kjartan har fått en egen liten hage vid sidan om med mer eller mindre fri tillgång på käk (väldigt orättvist, enligt lille Robin)..  Men de 3 funkar bra tillsammans i hagen, så länge det inte finns mat.
 
Det här var första dagen, så då var allt nytt och läskigt enligt lille Robin (bruna täcket)
 
I och med att Robin kom med i mitt stall så "blev jag av" med en del fodringspass.. Otroligt ovanligt att ha sovmorgon hemma utan att skynda till stallet och jag, som då är en smula kontrollfreak, kände att det var lite läskigt att släppa på kontrollen. Läskigt, men skönt. Ida njöt i stora drag av att vara hemma en hel dag utan att åka till stallet.
 

Jag har provridit en hel del hästar också. Åkt till Sundsvall och tillbaka för att testa en häst, väldigt fin häst men inte riktigt passande till de som ska köpa häst. Provat häst på närmare håll också men än så länge har vi inte riktigt hittat rätt.
 
Kjartan har fyllt 32år!! Tänk att han är så fräsch vid den här åldern.. Jag är full av vördnad och känner mig hedrad av att få sköta en sådan gammal fräsching. Har känt honom sedan han var 15 år och det är något med äldre hästar, de får en sådan härlig personlighet och vet vad de vill med livet.
 
 
Det firade mamma och jag med att rida ut en sväng på våra pållar.
 
Hysteriskt skön ledighet men på tok för lite att göra. Det måste jag tänka på till nästa ledighet, jag måste ha saker att göra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar