torsdag 14 januari 2016

Ridförbud..

Brana är som Brana är, en liten tossig dam med massa energi.

Eftersom vi egentligen inte gillar att ha hästar installade på box (dålig luft, hästar står still, hittar på olater) samt att Brana exploderade varje gång hon kom ut på morgonen så har vi valt att låta hästarna vara ute dygnet om.
Jag mailade min veterinär och berättade detta och fick då rådet att INTE rida Brana eftersom hon går ute dygnet om. Lite tråkigt men det är bara till att lyda.  Eller som veterinären skrev: "Om hon går ute dygnet runt räcker det med att skritta tills vi kollat igen, men du gör det som behövs för att hålla henne så lugn som det går...." Så rent krasst har jag inte fått totalt ridförbud utan får faktiskt rida/aktivera henne så hon inte studsar omkring i hagen.

Veterinären vill helst att Brana ska stå inne på nätterna och gå ute (och vara lugn) i hagen på dagarna men det är något som Brana inte lyssnar på.. För hon gör snygga galoppvolter ute, stegrar, studsar, travar och allt annat som hon egentligen inte får göra. Att ha henne i liten hage förvärrar bara situationen så hon går i stor hage tillsammans med Svipa & Kjartan.

Dessutom, vi står i ett kollektivstall, så har vi fått höra av storhästägarna att några av de stora hästarna (som vi inte tar hand om) blir nervösa när jag tänder vår del av stallet (våra hästar står alltså i en helt egen del i vårt stall med egen ingång till stora stallet, det enda gemensamma vi har är dörröppningen in/ut från stallet) och släpper ut våra islandshästar medan de stora får stå i mörkret och inte får mat. Kan tillägga att de stora är supertysta när jag kommer för de vet att jag inte ger dem mat - men men.. Många människors viljor ska matchas och alla ska trivas så det är bara att lyssna till deras önskemål..

Så, nu försöker vi med att ha dem ute (igen) och så får vi se hur det går. Vem vet? Vi kanske ändrar oss efter bara 1-2 dagar..

Det här är inte någon av våra hästar utan en träningshäst jag hade på Klingsboda men hon får representera vintern..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar