fredag 24 april 2015

Torsdag = Arbete med huset

Den numera traditionsenliga vilan på torsdagar från stallet innebär arbete hemma istället. Så, gårdagen ägnade jag åt att riva ett skjul som jag har irriterat mig på..

Det är då det gröna "garaget" som är till vänster i bilden. Där kunde man förr (innan trädet växt upp på högra sidan om skjulet) parkera en mindre bil men i nuläget dög den till vedbod.. Men jag som avskyr allt vad plast heter ville nu riva skräpet. Sagt och gjort, den försvann igår. 

Massivt arbete med 3 miljoner spikar och skruvar samt överlappningar på överlappningar (hur byggde de egentligen?!!) men till slut fick jag bort allt.

Nu är det en ren yta där jag kan förvara ved i lastpallar med övertäckande tak. Så det blir lätt att få en överblick, jag utnyttjar hela markytan bakom förrådet - som jag ändå inte kan använda till ngt annat - och det ser rent ut. Brädhögen längst till vänster ska slängas.

Jag behöll en vägg av skjulet. Denna vägg ska (tror jag) kläs med en spaljé och sedan ska en humle få snabbväxa och dölja baksidan elle så sätter jag en bambuvägg där..  Ni ser mina vedhögar va? Det här är bara en liten bråkdel av allt så jag får nog jobba hårt i sommar med att kapa ved. 

Och eftersom jag inte har visat en bild på hur fin baksidan ser ut nu så kommer den här.. Här bak ska jag då, förutom att ta ner några träd till, fixa en uteplats som i framtiden kommer vara inglasad och sedan en bastu, vedeldad förstås.. Bastun tror jag även kommer få vara ett gästhus.

Tidigare såg man inte 1 meter ut på baksidan - det var fullt med granar och tallar. Nu ser jag hela tomten.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar