måndag 27 april 2015

Super-effektiva myran Anna

Det var väldans mycket helg den här helgen. Mycket tempo också. 

Fredagen blev det stall på kvällen och lite uteritt på båda hästarna. Rätt mysigt och sedan kom jag hem, tvättade en del och gjorde vanliga "hushållssysslor"..

Lördagen hade jag tempo.. Upp på morgonen, fodra hästarna och sedan hemåt för att äta frukost. På förmiddagen åkte jag (och hämtade upp Nilla på vägen) till Granngården och Rusta. Det blev shopping av städprylar, värmeljus, blommor, jord och Nilla hittade ett gudomligt vackert schabrak med bling.. Helt plötsligt var klockan 12 och jag hade lektioner kl 13!!!! Vi kastade oss in i bilen, åkte fort hemåt, slängde ut Nilla och alla hennes saker - hur hade hon köpt så mkt? - och sedan hemåt.. Koka upp lite ägg, skicka sms till elever om att jag kommer bli 5-10 min sen och så byta om till hästkläder. Fixa 2 mackor och sedan in i bilen igen. 
För att sedan hålla lektioner för 2 stora hästar (gamla galoppörer) jätteduktiga, jättefina och sedan en liten fikapaus och så fick Nilla sig en stilpass-lektion också. 
Därefter kånkade vi ner hö till hagen (11 balar) och så lite gullegull med hästarna och så var klockan helt plötsligt 18.. Fodra och så hemåt. Hemma så började jag med att sätta blommorna ute (jättefina) och sedan blev det storstädning av hemmet och så var klockan helt plötsligt 23:00.. Middag vore bra.. 

Söndag morgon och till stallet. Ta lite bajskluttar från hästarna som hade sovit i boxarna och så skriva lite, paketera och så in i kuverten. NU är det gjort, maskkontrollen.. Bara hoppas på att ingen har alltför mycket mask i systemet.

Sedan red vi en underbar tur med hästarna i solen, värmen och fågelkvitter. Det är något att rida tidigt på morgonen - det gör en glad.. Efter detta lite mys med hästarna, fylla badkaret med vatten och så hemåt. Väl hemma målade jag altan (omgång nr 2) och så passade jag på att måla bordet som står på altan också - rätt fult gammalt träbord men med vit färg så väcktes det till liv igen. Det blev så fint så jag kommer måla alla möbler vita där inne..

Ida var för första gången VARM på altan. Hon låg och gassade i solen medan matte jobbade.. 
Efter att ha målat altan i 6 timmar så var jag äntligen KLAR.. Duscha, ta en promenad med Ida, äta och sedan slänga sig på soffan och slöa.. Jag i soffan och Ida på soffryggen.. 
NU är jag klar för den här helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar