tisdag 21 april 2015

JAG VILL TÄVLA! RIDA! TRÄNA!

Nu börjar det.. "Alla" drar iväg på tävlingar och pratar kurser och är så där pirrande glada för att just deras häst börjar arta sig till en rejäl tävlingshäst.  Själv sitter jag i boxen och glor på min skadade häst... Det är inte kul det här.

Nu har det nästan gått 1 år minus 22 dagar sedan Brana hade en konstaterad senskada fram. Därefter har det bara rullat på med skadorna:

 1. Senskada fram
 2. Kotsenskideinflammation bak
 3. Sparkskada bak
 4. Uppsliten kotsenskideinflammation (igen) kombinerat med lätt senskada bak
Jag köpte Brana just för att tävla. Inte för att se henne i hagen skadad. Jag gör verkligen allt jag kan för att få henne frisk men det är inte det lättaste när man äger en hyper-häst som inte kan ta det lugnt! 

JAG VILL TÄVLA!!! Jag vet att jag låter som en liten tonåring och inte som de 42 år jag är men jag är en tävlingsmänniska och rida/tävla är det som jag lever för och det är det som ger mig energi. Att bara få skritta på Brana räcker inte.. 

Många skickar meddelanden till mig om olika hästar som de erbjuder, till salu, utlånas osv.. Men jag kan också tillägga att jag är inte rik.. Jag har inte den möjligheten som en del andra har att äga flera hästar då jag inte äger en gård/mark och jag bor ensam, har precis köpt hus och ganska nyligen ny bil. Det är inte billigt att leva och att leva med häst är verkligen inte billigt, trots att Brana bor ganska billigt där hon bor.

Så jag har rent krasst bara 3 val.. 
 • Invänta Branas rehabilitering. 
 • Ta föl på Brana. Men det kostar pengar och jag är inte riktigt bekväm med tanken att betäcka en skadad häst. Plus så är Brana just Brana och att få en mini-Brana med hennes temperament är inte riktigt det jag söker - Branas mamma & mormor är tydligen snäppet värre än Brana, så det är ärftligt.
 • Invänta veterinärs bedömning att skadan går ej att läka utan hon får vandra vidare.. 
Första valet är det jag helst vill ha men då NU och inte om 1 år.. Sista valet är nog det val jag fasar mest för men ett val jag accepterar om det då sker, eftersom jag behöver pengar (japp, krasst är det) för att kunna köpa ny häst. Mittenvalet är egentligen inget val, men jag har ju sto så... 

Ja, jag har hus och tack och lov för det.. Huset tar udden av min energi så att jag kan acceptera läget och inte falla i total uppgivenhet. Huset ser till att min "tävlingsinstinkt" lugnas, då det är mycket där som måste fixas och jag tävlar mot mig själv.. Vinsten blir en fin tomt, fint hus, fin altan osv.. 
Men det är ju inte alls samma sak.....

Snälla Brana, bli frisk nu så vi kan börja träna..

3 kommentarer:

 1. Lider med dig och får lite panik. Alternativ tre får du absolut inte välja med ditt fina sto. Själv sitter jag ju lite i samma sits fast helt tvärt om. Hos mig är det mina hästar som står i hagen och tittar och undrar varför jag inte rider på dem. Har svårt att hålla motivationen uppe med longering/tömkörning. Det gick bra 1 och 2 månader men är inne på min 7:e månad nu utan ridning.

  Jag har blockerat hela denna säsong ur min hjärna. Jag laddar och lever för tävlingssäsongen 2016 och vinterträningen 2015/2016.

  Håller tummar för mig själv och din fina Brana.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alternativ 3 sker bara om veterinär och försäkringsbolag kräver detta.. Annars gör jag allt jag kan för att Brana ska bli frisk..

   Det är fördj*kligt rent ut sagt när man inte får de där energi-boostarna man behöver, oavsett om man kan rida men har ingen häst eller om man har häst men kan inte rida.

   Jag har också blockerat tävlingssäsongen i hjärnan men det är inte alltid så lätt då jag håller lektioner för tävlingsekipage och min stallkompis taggar och tränar jag för fullt inför femgångs-tävlingar och passlopp..

   Radera
 2. Håller tummarna HÅRT för Brana och dig!

  SvaraRadera