måndag 13 april 2015

Röd? Jag?? Näääää

Jag, mamma och pappa plus våra voffar packade in oss i min bil för att åka till min kära syrra och hennes svåger plus systerdotter med sambo. Vi skulle titta lite på syrrans tak och så åka över till systerdotter för att se på hennes stall (återkommer om detta längre ner) plus hennes hus.

Syrran har tydligen gjort en profil på sig själv via arbetet, en IDG test. Det satte igång mig totalt då jag också har gjort sådant test. Man får en timme på sig att svara på en massa frågor och antaganden och så ska man antingen svara ja/nej eller välja det som passar en bäst eller numrera i ordningsföljd. Mycket roligt test och den visar rätt exakt hur man är som person. Man får en insikt om sig själv..

Testet visar hur man är i grundbeteendet (hemma) och hur man är i sitt anpassade beteende (på jobbet). Det finns 4 färgar man har att använda sedan profilen är klar.

RÖD - Dominanta, viljestarka, resultatinriktade och drivande. Energiska läggning, vill uppnå alla sina mål och syften. Tävlingsinriktade och i arbetet har de en tendens att mer fokusera på uppgiften och resultatet än på social gemenskap och nöjen. Skickliga, systematiska problemlösare som inte tvekar att genomföra förändringar om det gynnar resultatet. Naturliga ledare och arbetar hårt och intensivt för att nå sina mål.

GUL - Inspiratörer är deras förmåga att uttrycka sig verbalt. Föredrar talade ordet framför det skrivna. Entusiastiska, nyfikna och prövar gärna nya saker. Det kan vara hjälpmedel i hemmet, nya ”prylar”, nya restauranger eller ett klädmode som plötsligt är ”inne”. Skickliga på att etablera kontakter och bygger ofta relationer med en rad olika typer av människor. Kreativa och nyskapande.

GRÖN - Sociala förmåga. Harmoniska och ofta långvariga relationer och blir sällan nöjda om de inte känner att hela gruppen är delaktig och nöjd. De Gröna är i flera avseende typiska ”gruppmänniskor”, vilket bl.a. märks på deras intresse för föreningsliv och olika sociala gruppaktiviteter. De Gröna är behärskade servicemänniskor som mer än gärna lyssnar på allas åsikter. De visar stor respekt för andras idéer och tankar och tar sällan strid när deras egna synsätt kolliderar med andras. Vad som ofta gör de Gröna uppskattade är deras goda förmåga att lyssna, att vara personliga, att ”känna” och att uppträda avspänt. De visar hänsyn och respekt och kan ofta på ett skickligt sätt skapa trygghet och trivsel omkring sig.

BLÅ - Analytiska, fårordiga, logiska, kvalitetsmedvetna och ofta en smula reserverade och skeptiska i sin framtoning. De känner en trygghet i det formella och uttrycker sig gärna skriftligt. Viktigast för de Blå är fakta. Det som inte går att mäta, väga, förpacka, avbilda eller distribuera, ställer de sig ofta skeptiska till och tveksamma inför. De vill att saker och ting skall vara begripliga. Om inte, skall man åtminstone kunna utforska och få fram fakta.

Syrran, som arbetar i affär, är förstås GRÖN blandat med GUL.. Och lite lite röd och lite lite blå.. Det är mycket normalt att man har alla färger i sig och en del färger/karaktär är mer dominanta än en del andra.. Jag tycker syrran är perfekt och hennes färger stämmer in på henne helt korrekt.. Hon är den som har koll på alla födelsedagar, ringer och grattar, skickar kort.. Har koll på alla i familjen..

Jag, som gjorde testet när jag bodde tillsammans med en karl, var då RÖD.. bara röd.. 99%  knallröd.. Det är extremt ovanligt att man är så väldans röd för det betyder att man är lite för mycket av den karaktären.. Nu vet jag att jag gjorde testet när sambon mådde som sämst och jag fick kämpa hårt för att ha koll på vardagen med arbete, häst, hund, sambo och jag kastades in mellan jobb som kanske skulle konkursa, hästen mådde bra (tack och lov) hunden mådde dåligt och sambon som jag skjutsade till ena efter den andra läkaren och han var självmordsbenägen.. Så, det var inte undra på att jag var knallröd.. Dominant.. Drivande.. Struntade i alla känslor utan bara drev på..
Numera, när jag är singel och bor i hus,  tror jag att jag fortfarande är ganska mycket röd men också lite grön och gul..

Kul var det dock att träffa syrran och svågern plus systerdotter och hennes karl.. Mycket att snacka om och mycket att se på.. Jag tycker det är sååå fascinerade med "norrland".. Det faktum att de som äger hästar där knappt betalar stallhyra då det finns så många stall. Jag vet att uppe i Wången var det nästan så att de som ägde stall betalade hyresgästerna så att de fick in någon sällskapshäst i stallet?! Det är skillnad det mot oss i Stockholmstrakten som betalar allt från 1500kr (då inkluderas oftast inte foder eller skötsel) till 5000kr (då kanske en hel del ingår men inte allt).. Det är stor skillnad!

Söndagen ägnade jag åt lektioner och rida Brana.. Hennes ben börjar bli bättre men det går i vågor med svullnad och värme.. Bara att vänta och se..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar