måndag 1 december 2014

Helgens julmys..

Det var en skön och härlig helg.. Ägnade helgen åt hästar och familjen. Började lördagen med att möta mamma i stallet och så morgonfodrade vi hästarna som hade fått stå inne under natten. Mamma passade på att gosa med Kjartan massvis - de har nog saknat varandra och sedan satte jag mamma på jobb. Vi hämtade 2 halmbalar och promenerade ner till hagen och halmade lösdriftskjulet.
Vi har 4 torvbalar på botten och nu är det 2 halmbalar ovanpå.. 


Sedan tog vi ner hästarna och Brana kände nog ganska snabbt att något var förändrat i hagen för hon sprang förstås omkring och var allmänt nojjig. Hon misstänkte skjulet och gick fram med spetade öron, för att sedan galoppera iväg och sedan fram igen och så galopp iväg igen.  Rätt skoj att se men hon ska ju inte galoppera!!!

Sedan fortsatte mamma och jag med att mocka boxarna och förbereda kvällsfodringen och därefter hemåt och äta lite risgrynsgröt.. En härlig promenad med hundarna i ca 1.5 timme i lite lätt snöfall, underbart.. Sedan byta däck på hästsläpet och därefter klädde vi min julgran.. Japp, jag tillhör de få personer i Sverige som pyntar för fullt inför advent, ALLT tas fram. Tomtar, gran, dukar, stjärnor.. Det är så kort tid innan jul man får en chans att njuta av det här så varför inte ta hela december.
Min vita julgran med röda kulor matchar in i mitt hus perfekt..

Voffarna blev lite dekorerade också..


Sedan skjutsade jag tillbaka mamma till stallet, efter vi hade ätit middag, och hon tog sin bil och åkte hem och jag passade på att kvällsfodra i hagen. Hästarna verkar njuta av skjulet för nu står de nästan där hela tiden.. Gott med halm!!

Söndagen blev en morgonfodringsmorgon igen. Åkte upp lagom till 8 och vi (Nilla+jag) drog ut på våra hästar, Kjartan+Svipa. En liten lagom runda för Kjartan och sedan fortsatte Nilla med träningen och jag passade på att filma henne lite, särskilt flygande passen. Efter denna härliga morgon var det dags att åka hem och ja-a.. det var den helgen.. 

En skön lugn helg men massa roliga saker..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar