måndag 8 december 2014

Många sadel-stölder i mitt område..

Jag läser att många fräcka tjuvar går in och stjäl sadlar nuförtiden. 6 december stals 10 sadlar från ett stall vid Husbyöhn (nåja Lindholmen och för att vara exakt Söderby stall)..

De flesta försäkringsbolagen kräver att man ska ha sin utrustning i ett stall säkert förvarat.. Alltså i ett låst utrymme eller med lås på skåp, sadeln, tränset osv. Att stalldörren är låst är inget krav pga brandsäkerheten men din utrustning bör vara låst för att du ska få en chans att få ut pengar på försäkringen.. Glöm inte bort att kolla med både stallets försäkring och din egna vad som gäller för din utrustning. Ofta står stallarna för skador på häst som har skett pga försumlighet av stallet men inte för utrustningen.
Finns det ingen sadelkammare får man helt enkelt lösa på bästa möjliga sätt med sina sadlar, t ex med sadellås, sadelskåp etc.

Man bör nog också ta ett snack med försäkringsbolaget när det gäller hästutrustningen. Det är ganska mycket värde i allt som du äger; en sadel ca 20 000kr, träns, täcken, hjälm, borstar etc.. säkert minst 20 000 beroende på märke och antal du äger.

Såå, var noggrann med din utrustning. Inte bara putsandet utan även säkerheten.. Man vet aldrig och tillfället gör tjuven......

Bandit på väg???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar