måndag 29 april 2024

Skön & Produktiv helg, utehästar

 Lördagen blev en skön lördag där jag träffade syrran, svåger, mamma och mammas lilla voffsing. Vi hade bestämt att träffas och sedan åka till stan för att se den japanska körsbärsblomningen. Lite skruttigt väder då det både snöade och regnade men det klarnade upp när vi åkte. Voffar som människor åkte pendeltåg/tunnelbana och så liten promenad för att se körsbärsblomningen. Detta är något mamma och jag har pratat om i flera år så nu tog vi itu med det.

Rätt mysigt men inte riktigt full blom på träden ännu. 


Tanken var att jag skulle vara hos mamma rätt länge men jag fick åka till stallet på kvällen för att laga lite grejer som jag hade fått sms om under dagen men vad gjorde det? Jag njöt av dagen med min familj.

Söndagen var mysmorgon hemmavid, vilket Ida älskar. Finns inget bättre än att ta sovmorgon när matte är hemma, enligt henne.

Sedan mot stallet för att fixa lite saker. Jag har några punkter på min "att göra" inför vintern 2024/2025 och det är alltid lättare att åtgärda under sommaren än mitt i den smällkalla vintern som vi gjorde förra säsongen. Så det var några frukostbackar som bytte plats, foderlådor som bytte sida och så byggdes en skötarplats utanför stallet, något folk har önskat.  En rätt enkel historia men den blev nog bra tror jag. Några krokar uppsatta, hästen kan sättas fast med grimskaftet och det jag ska fixa till är en nätkorg för päls som  man lätt kan ta bort och slänga och så en liten korg för att ställa småprylar i när man håller på vid skötarstationen.

Teo får nu börja gå ute dygnet om. Så otroligt skönt, både för oss som tar hand om hästarna och för hästarna själva. Frisk luft, gott om mat och leva hästlivet. Det börjar bli lättare för mig nu med alla utsläpp för det är mindre täcken som ska på, mindre mat som ska utfordras och om 1 månad ska alla hästar vara ute dygnet om samt min morgontjänst pausas i 3 månader. Det är då jag hinner med allt jag ska göra hemmavid samt all uppgradering som behövs göras i stallet.

Teos kompis som är gulsvart fick också vara med på bild. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar