onsdag 17 april 2024

Maskprov

 Jag har använt en del maskprovs-företag, typ "Kolla-Masken" och "Maskkontroll" men i år så valde vi ett annat företag, mestadels för att det var billigare. 

Det kostar att kolla vanlig mask och odling stora blodmasken:

  •  565kr per häst med SVA  
  • Kolla masken har tyvärr inte valbart hur många hästar utan man får köpa förpackning om 10 och förpackning om 4 för att få ihop mängden och det kostar då 451kr per häst
  • Maskkontroll har en prisbild på 479kr
  • Equiträcklab har ett pris på  348kr, just nu dock för i normala fall kostar det 398kr

Vi valde att prova Equiträcklab den här gången eftersom de var billigast och jag börjar ångra det beslutet. För jag beställde och betalade för provkit som då skulle postas efter betalning. Jag betalade den 8 april men ännu (17/4) har inget provkit kommit. Jag har försökt ringa men ingen svarar, jag har mailat men ingen svarar. Visst, jag förstår att de har mycket att göra just nu och särskilt när de har billigare priser än de andra men är man kundorienterad så svarar man, på det ena eller andra sättet.

Så nu har jag fixat egna ziplockpåsar och skyddad förpackning och tagit prover själv på samtliga hästar. Det är nu postat och skickat till Equiträcklab idag, så de borde få paketet imorgon. Så får vi se om jag får svar på proverna om sisådär 1 vecka eller om jag ska börja tjata, ringa, maila, åka dit och få mina svar. 


Redigering: WOW så imponerad jag är!! Det var så här man skulle göra. Skicka in eget provkit till Equiträcklab och då fick man svar dagen efter posten anlänt hos dem. Mycket imponerande. Nu har jag lärt mig något nytt.  Teo låg som vanligt lågt, 0-25EPG så han behöver inte avmaskas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar