onsdag 30 juni 2021

Mycket bete, Utevistelse, Täcken, Ny häst

 Vilken sommar det verkar vara i år!! Gräset växer som om den vill nå himmelen och insekterna frodas enormt. Myggor överallt och nu kom bromsarna också! 

Mina grabbar har fått täcken på sig men verkar inte riktigt uppskatta min fina gest för täcken, särskilt på Solfari, är inte riktigt på samma ställe som jag lämnade dem. Solfari kan ha en mantel som hänger bakom sig eller klivit ur benremmar eller så är Teos täcke totaltrasat (han har aldrig tagit sönder ett täcke tidigare). Det finns bara en anledning och han heter Solfari!! Han leker, biter Teo och gör han inte det så skrapar han kroppen mot träd, vilket då får täcken att paja. Jaja, det är bara att skratta och lappa/laga täcken. För jag tror inte de uppskattar att gå nakna i detta insektsväder, då blir de nog galna. 

Gräset ja.. Jag utökade hagen med ca 20meterx20meter men det fick jag drastiskt dra in igen. Teo svullnade upp totalt! Vi kan lugnt säga att jag kommer ha bete fram till typ oktober, för än så länge har jag inte använt den "vanliga" hagen utan mina killar går än så länge bara i lunchhagen, som är hårt nedbetad men de verkar klara sig och har rätt rejält med hull ändå. 

Jag ska försöka hålla min plan det här året med att ha killarna ute så länge jag möjligtvis kan, så länge jag ser att de mår bra och verkar lugna.. Så planen är att de ska vara ute fram till november men det vet man aldrig, börjar det regna mycket eller om grabbarna inte verkar må gott under nätterna i hagen så får de komma in. Funderar på att sätta upp ett skjul igen, det var så otroligt skönt att veta att de kunde gå in i ett skjul om de ville ha skydd. 

Storhäststallet kommer få en ny häst i stallet i helgen! Otroligt roligt. Det är också en fånghäst så nu äntligen kommer stallets fånghäst få sällskap året runt utan en massa funderingar om vilken häst ska gå vart på sommaren. Jättekul och personen som flyttar in verkar väldigt trevlig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar