fredag 22 november 2019

Stormur medlemsmöte

Jag var på Stormurs medlemsmöte igår, dels då jag är medlemsansvarig - alltså jag tar hand om alla önskemål om att bli medlem samt allt annat som medlemmar kan få problem med, licenser, tävlingar, frågor om medlemsnummer osv - och dels för att jag tycker det är intressant att höra vad som sker inom Stormur.

Styrelsen berättade lite om året 2019 och även om året 2020. Fick höra lite om olika tävlingar som ska arrangeras, de flesta är roliga tävlingar på Husbyöhn som Stormur X-tra light osv.. ett GK-kval och så Stormurmästerskapen förstås. Många medlemmar har olika förslag på olika saker men som alltid, de som arrangerar är få och vi jobbar ideellt så man orkar inte med hur mycket som helst. Att arrangera i Stormurs anda är aldrig fel, så länge man får ett okey från styrelsen.

Vi fick även en rundtur på Marmatorp där vi var. Där har jag varit på kurser ett antal gånger så jag kunde stället och mycket hade jag hört redan men visst, matnyttigt är det att höra om active stable funktionerna och hur mycket de satsar på gården. Active stable är alltså ett system där hästarna är ute dygnet om och utfodras via datoriserade fodringstationer och har ligghall, en yta att rulla på osv. Rätt smart men förstås lite dyrt..
Jag tycker dock att min och min stallkompis lösningar är det optimala för oss i nuläget med automatiska lunchhagar, automatiskt kvällsfodring och ja - jag har snott många idéer från Marmatorp men ändrat det så det har passat våra plånböcker och hantering av hästarna.

Sedan var det dags för Haffi.. Han berättade om målbilder och hur man bör tänka och känna inför sin ridning.. Att komma in i "flow" och "se" ridningen mentalt innan man rider. Hur man själv mår fysiskt och mentalt. Väldigt matnyttigt .
Roligt var det när han frågade hur många av oss som ser oss själva i spegeln på morgonen och tänker "jag är såå bra, så snygg".. Typ 1 räckte upp handen och det var.. jag..
För jag startar alltid mina mornar på det sättet (eller så gott som alla).. Jag börjar alltid med att spänna armmusklerna och tänka att "jösses så stark och bra jag ser ut".. Vilket gör att mina dagar alltid börjar positivt och jag är redo, laddad att börja dagen på rätt sida om strecket - den glada positiva sidan.

Mycket intressant också att höra alla berätta vad de var bra på och vad deras starka egenskap var, en del hade svårt att formulera sig och en del hade väldigt intressanta egenskaper.

En väldigt bra kväll och roligt att träffa de 30 personer som dök upp!! 30 personer när vi är runt 450 medlemmar totalt inom Stormur.. Ni andra vet inte vad ni missade..

1 kommentar: