fredag 16 augusti 2019

Vad är nyttan egentligen med mål???

Ibland så undrar jag varför jag sätter så höga mål på mig själv? Är det verkligen värt att sträva mot något som jag (antagligen) aldrig kommer att uppnå?

Jag tränar och tränar och försöker men har jag verkligen kul under själva processen?? 
Svaret: Ibland.. oftare nej än ja, faktiskt.

Jag sätter så otroligt höga krav på mig själv så att min målbild som jag har inspelad i mitt huvud blir väldigt sällan uppfylld. Det är inte alls bra. Det gör att jag blir en stel, tråkig, oinspirerad person som bara tjatar.. Både till mina kompisar och till min häst. För just nu är det ridningen jag tänker på men det här kan man nog använda till alla typer av mål man har.

Jag måste unna mig lyxen att NJUTA AV TILLVARON och se dagen i ett bättre ljus.

Ja, jag vill till varenda SM och ja, jag vill allra helst tävla VM och bli världsbäst i hela världen och jag säger att det kanske någon gång kommer bli uppfyllt men inte just nu. Jag själv behöver bli bättre, min häst behöver bli bättre men gör det egentligen något att jag INTE kommer till SM, NM, VM?? Näe.. det gör faktiskt ingenting.  Men det gör något när både häst och jag känner att vi (jag) kräver och kräver utan att njuta av själva resan.

Vi alla är individer och behöver olika tid på oss att bli mogna för ansvaret och jag behöver lära mig att bara ha roligt ibland. Ta med mig hästen på en långtur med packning, fika ute i skogen, skratta och galoppera rasande fort över en äng, släppa kontrollen, skratta hejdlöst i någon gångart, hitta stunderna då vi två tillsammans har extremt roligt.
Det här året har varit tufft, just nu så känns det som om jag sakta men säkert glider ner i en kravsituation där varken Teo eller jag trivs. Jag har nästan slutat be Teo om saker, jag KRÄVER dem!!

SÅ! Nu ska det bli ändring.. Jag ska njuta av stunderna, skratta och ha kul med min häst, vänta och kommunicera med min häst som jag har gjort förut. Backa bandet eller rättare sagt, byta skiva och göra det roligt igen utan så mycket mål..

Jag saknar det här.. 

1 kommentar:

  1. Kom och rid en busritt på Bogesund nån kväll <3
    Glitbrá och Lotte

    SvaraRadera