måndag 16 januari 2017

Underbar mamma+häst helg

Härlig helg det blev.. Soligt, kallt och så var mamma hos mig hela helgen, kan det bli bättre?? 

Först morgonfodra i stallet på lördagsmorgonen vid sisådär 06:00. Mocka boxar, ge de stora hästarna mat i boxarna, släppa ut mina pojkar och ta en promenad i mörkret med Ida.


Senare på dagen dök mamma upp i stallet och så började vi med att rida ut en sväng. Eftersom Teo var nyvaccinerad så blev det mestadels skritt men det var härligt det med. Vi vägde massa hö, släppte ihop killarna i samma hage.

Släppa ihop killarna ja.. De har gått tillsammans under sommaren men sedan började maten tryta och då brukar Kjartan inte vilja äta hö på höstkanten och Teo blev lite matfixerad och slogs gärna mot Kjartan för att Teo ville ha all mat själv. Det var då jag flyttade upp dem till stallet och delade upp hagen i 2 delar. Sedan har de inte varit så goda vänner eftersom brudarna (isis-ston) stod i hagen bredvid samt i boxarna i stallet men nu när brudarna har åkt har jag noterat en förändring hos pojkarna. De har börjat söka sig till varandra, står väldigt nära varandra vid staketet så jag tänkte; Varför inte?? 

Så vi provade i lördags och det gick SUPER!! 


Så skönt för både pojkarna och för mig. Det är alltid lite mekigt med 2 hagar och 2 vattenbaljor och en massa hösilage, grindar osv. Men nu..går de ihop..

Väl hemma igen så käkade mamma och jag lite taco (typ 5-10 år sedan vi åt det) och njöt av varandras sällskap, snackade massa, tittade på teve osv.

Söndagen fick mamma känna på hur jag jobbar i stallet. Upp tidigt (inte så tidigt som jag brukar gå upp men ändå tidigt) och så iväg till stallet utan att äta frukost. Släppa ut våra pojkar och så mocka boxarna.. sedan frukost i stallet. Vi tog en härlig promenad med hundarna och sedan så var det dags att rida lite. Underbar tur med både lite tölt, trav och massa skritt. 

Kallt var det, ca -6 grader men vindstilla och soligt.
 Fint väder..

Sedan började tungjobbet. Eftersom jag köper hela hösilage-balar och har dem förvarade en bit från stallet så brukar jag lassa bilen full några gånger och köra upp hösilaget till stallet. Det blir ca 100-150 kg som ska in i bilen, ut från bilen, in i stallet. Höigt blir det men det är det värt. 

Mamma och jag tog bort det sista från delningen av hagen (lite pinnar och sånt) och så stod vi och njöt i solskenet. Livskvalité!!

Klockan hann bli 13 när vi var klara i stallet med allt och då åkte mamma hem till sig och jag hem till mig, för att tvätta lite. Senare på kvällen åkte jag tillbaka till stallet och tog in mina pojkar och kvällsfodrade..

Underbar helg med massa påfyllning av energi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar