tisdag 30 augusti 2022

Tränar, rider, njuter

 Jag tror inte det finns något bättre än att vara i stallet..  Trots att jag har pysslat med hästar sedan 10 års ålder (är nu snart 50) så är det fortfarande den bästa platsen att tillbringa all ledig tid på.  Borsta hästar, mocka boxar, rida, skruva inredning, planera hagar, rigga för vintern och allt däremellan är sånt jag älskar.  

Det finns inget roligare än att bränna iväg i galopp, eller i ökad tölt för den delen, med en stallkompis och bara känna fartvinden. Då spricker jag upp i ett leende och kanske t om skrattar lite. Eller för den delen, vara ensam i stallet och skruva på någon smart grej jag har kommit på.. Eller att få stå och borsta hästen i total tystnad medan hästen mumsar på något eller bara står och andas in i mina händer.  Självklart är kurs och tävling roligt men bara grädden på moset, det jag älskar är bara att vara i stallet.

Så! Mina grabbar sover numera inne, mycket för att jag tycker Teo är lite för seg och behöver all energi till träningen och inte genom att gå ute och hålla koll på tillvaron. Men visst, personligen tycker jag inte det är så kul att ha killarna ute vid en ganska trafikerad asfaltsväg i mörkret - hästarna bryr sig inte utan gillar nog att vara ute dygnet om så de kan röra på sig, gå och beta, vara med kompisar men nu är jag lite mer kinkig. 

Teo och jag tränar på, det växlas mellan att rida på volten, träna böjlighet, aktivitet, reaktion, lyhördhet och så ibland rider vi ut och då är det fart som gäller. Solfari och jag fortsätter med vår utstakade väg och tränar på att rida framåt! Det är trav, galopp och en massa beröm. Ja, jag rider fortfarande bettlöst på honom, målet är att kunna ha en häst som går helt bettlöst i alla farter och former. Varför skulle det inte gå menar jag?! Hästen har inte upplevt något annat än bettlöst så han har inget att jämföra med.  Otroligt kul att rida in unghästar, de är som små svampar som suger in allt jag lär dem. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar