tisdag 23 augusti 2022

Innehästar?

 Det slår aldrig fel.. jag kollade runt den här tiden några år bakåt i tiden och varje gång så blir det samma känsla - att hästarna behöver få sova inne.. Det är antingen för mycket bete/för lite bete eller för mörkt på kvällar/nätter (tänk på att de går precis vid en ganska trafikerad asfaltsväg) eller hästarna känns för sega.. Det här året är känslan likadan. 

Vi har lånat ut ca 75% av hagen till storhästarna så vår lilla del som är kvar är totalt sönderäten av våra grabbar. Den del som är utlånad är ganska fin med ganska rejält med bete - för våra isisar - storhästarna anser att betet är slut.  

Sedan har jag en extra-hage vid sidan om som är ganska kuperad, full med tegelpannor, stenar och fallna träd. Den hagen har högt fint gräs. Problemet är att det är för mycket gräs för Teo och där de går nu är för lite mat för Solfari. 

I nuläget får Solfari massa hösilage när jag tar in honom och/eller tillgång till gräshagen i mån av tid. Jag vill inte göra en massa ändringar just nu eftersom vår nya stallkamrat kommer om 23 dagar, för då ska vi ändå bygga om hagen men lite förändring kommer det bli. 

Mina grabbar kommer sova inomhus på vardagar när jag anser att de behöver det. Helger sover de utomhus. Egentligen älskar mina grabbar att sova ute så det känns lite knasigt - dock vet jag att när det inte finns mat ute så väljer de att sova inomhus (och älskar inomhuslivet). Så jag antar att det beror på var maten finns. 

Jag tror jag kommer flytta över Solfari till "godishagen" på vardagsmornarna, så han får i sig ordentligt med käk. Jag vill ju helst att han ska gå tillsammans med de andra men han blir i nuläget sönderbiten av "Draken", då även Draken är hungrig (alias Teo) men Teo behöver inte lika mycket käk. 

Suck! Att man aldrig är nöjd.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar