onsdag 31 augusti 2022

Sover inne

 Nu sover mina killar inne men inte alla hästar sover inne. Vi har några isisar som ännu sover ute och lär nog göra så rätt långt in på hösten. Inget fel i det alls utan här har man lyxen att bestämma själv hur man vill göra. 

Eftersom mina grabbar går ner en smula fort i vikt, absolut inte smala men jag noterar att de går ner snabbt, samt att Teo blir lite..hmm?.. - övertydlig på att han är hungrig och agerar ut mot de andra - plus att jag är väl lite överdrivet kinkig,  så väljer jag att ha mina pojkar inne. Rätt skönt ibland då jag bara rider och sedan åker hem men å andra sidan måste jag mocka boxar, förbereda vattenhinkar, bära hösilage till stallet, rigga automater i boxarna.. 

Om de skulle gå ute dygnet om måste jag ändå ge dem hösilage inne (eftersom det är fler hästar i hagen som inte ska äta hösilage ännu) och rigga vatten i hagen. Nu måste jag även till stallet på morgonen för att släppa ut dem men å andra sidan får jag uppleva mornar som den här:


Älskar tidiga mornar på höstkanten.. Det är så vackert med dimman och solen som sakta kommer fram ovanför trädtopparna. 

Red ut på Teo tillsammans med stallkompis igår. Riktigt roligt och högt tempo som alltid. Bra att variera med uteritter och ridvolt. Jag antar att det blir volten idag men jag har inga bestämda planer utan tar kvällen som den kommer. Solfari fick vila då ngn (läs Teo antagligen) har bitit honom så hårt på benet så han var lite svullen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar